Ja podeu consultar el vídeo de la sessió “Salut Planetària: quan la salut de les persones depèn de la salut del planeta”, organitzat pel CADS i la Secretaria de Salut Pública de la Generalitat de Catalunya (17 de febrer de 2023) amb els següents objectius:
- Presentar la interrelació entre l’estat de salut del planeta i la salut i el benestar de les persones.
- Presentar el concepte “Salut planetària” i la importància d’incorporar-lo de forma transversal en les polítiques públiques.
- Presentar diverses iniciatives impulsades per la Generalitat de Catalunya, amb un fort caràcter interdepartamental, que aborden algunes de les transformacions necessàries per a fer front als reptes de la salut planetària.
Podeu accedir al vídeo complet o directament a cadascuna de les ponències:
- La salut planetària: un nou paradigma de la salut pública en l’era de l’Antropocè, a càrrec del Dr. Josep Maria Antó Boqué, investigador sènior a ISGlobal (Institut de Salut Global de Barcelona), catedràtic emèrit de Medicina de la Universitat Pompeu Fabra i codirector del màster sobre Salut planetària de la UOC, ISGlobal i la UPF.
- La gestió i l’ús sostenible de la biodiversitat i els serveis ecosistèmics a Catalunya. Anna Estella Viñeta, subdirectora general d’Informació i Foment de la Sostenibilitat. Departament
d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural. Generalitat de Catalunya. - Vers un sistema alimentari sostenible: el Pla Estratègic de l’Alimentació de Catalunya. Joan Gòdia i Tresánchez, director general d’Empreses Agroalimentàries, Qualitat i Gastronomia.
Departament d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural de la Generalitat de Catalunya. - El marc estratègic per a l’adaptació al canvi climàtic a Catalunya. Mireia Boya i Busquet, directora general de Qualitat Ambiental i Canvi Climàtic. Departament d’Acció
Climàtica, Alimentació i Agenda Rural. Generalitat de Catalunya.
Respon.cat té una intensa relació amb el Consell Assessor per al Desenvolupament Sostenible (CADS) ja que aquest organisme de la Generalitat de Catalunya lidera l’Aliança Catalunya 2030, que Respon.cat n’és membre fundadora i participa del grup motor. A més, des de Respon.cat també estem abordant aquesta connexió tan intensa entre salut i planeta. A Lleida va tenir lloc recentment un acte amb la ponència central de Josep Santacreu, president d’honor de Respon.cat, sobre aquesta matèria.