Respon.cat aprofundeix en el debat sobre la regulació de la transparència d’informació no financera després de l’aprovació de la Llei sobre informació No Financera i diversitat

  • Respon.cat ha organitzat la sessió sobre la Llei sobre informació no financera i diversitat amb la col·laboració del Col·legi de Censors Jurats de Comptes i AUREN.
  • Aquesta sessió sobre la Llei, que va ser aprovada el mes de desembre pel Congrés del Diputats, ha comptat amb la participació del diputat Carles Campuzano.

Aquesta trobada és la continuació de la que es va celebrar ara fa un any, abans de produir-se el debat al Congrés dels Diputats.

La participació a la sessió del diputat Carles Campuzano ha servit per parlar sobre la recentment aprovada Llei sobre informació No Financera i diversitat, derivada de la transposició de la Directiva 2014/95 / UE del Parlament Europeu i del Consell, de 22 d’octubre de 2014, per la qual es modifica la Directiva 2013/34/UE pel que fa a la divulgació d’informació no financera i informació sobre diversitat per part de determinades grans empreses i determinats grups.

S’ha plantejat la trobada de petit format, amb una vintena de persones assistents entre les quals hi havia representants d’empreses membres de Respon.cat i d’organitzacions del Consell social de l’associació, així com alguna altra empresa convidada, per afavorir el debat i l’aprofundiment en el tema proposat.

Josep Maria Canyelles, coordinador de Respon.cat, ha donat la benvinguda i ha agraït al diputat la seva predisposició a compartir aquest espai amb algunes membres de l’associació.

Antoni Gómez, president del Col·legi de Censors Jurats de Comptes i president d’AUREN – empresa membre de Respon.cat - ha destacat la importància de rendir comptes de manera transparent sobre la informació No Financera com a element clau en el desenvolupament del compromís social de les empreses.

Gómez ha declarat que “de la mateixa manera que es feien auditories financeres abans de la directiva, el que hem de promoure és que no ens limitem al que és estrictament l’aspecte legal, que anem més enllà en la comunicació del valor no financer que generem, de manera voluntària”.

A continuació, el diputat Campuzano ha exposat el procés legislatiu desenvolupat fins arribar a l’aprovació de la norma, afirmant que “el text aprovat és bastant més ambiciós que el plantejament inicial del govern, sobre tot en els requeriments d’informació als camps mediambientals i socials”.

Carles Campuzano també ha destacat la transcendència de la norma per al sector empresarial i econòmic, emplaçant a l’avaluació del seu impacte una vegada implementats els seus preceptes.

Les persones assistents han pogut compartir reflexions al voltant dels principals àmbits regulats a la nova norma i sobre les pautes pràctiques per donar compliment des de les empreses i en general s’ha conclòs que aquesta resolució legislativa suposa un salt qualitatiu enorme en matèria de transparència i responsabilitat social.

Us podria interessar també

#ODS Objectiu 2: Posar fi a la fam, aconseguir la seguretat alimentària i la millora de la nutrició i promoure l’agricultura sostenible

“Posar fi a la fam, aconseguir la seguretat alimentària i la millora de la nutrició i promoure l’agricultura sostenible” és el segon dels 17 Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) aprovats per Nacions Unides

Només les empreses que adoptin un rol conscient de transformació social sobreviuran, afirma Ferran Rodés davant les empreses membres de Respon.cat

Ferran Rodés ha defensat que l’empresariat s’ha de preocupar molt per les desigualtats creixents, tant per raons ètiques com per a la sostenibilitat econòmica i social. Ha participat en un

[Vídeo] Vídeoclip oficial de la COP21/CMP11 de 2015

França acull i presideix la 21a Conferència de les Parts de la Convenció Marc de les Nacions Unides sobre el Canvi Climàtic de 2015 (COP21/CMP11), del 30 de novembre a