Representants d’empreses i organitzacions comparteixen reptes per avançar cap a l’empresa saludable

Representants d’empreses i organitzacions comparteixen reptes per avançar cap a l’empresa saludable

  • Aquest matí ha tingut lloc a ESCI-UPF la jornada “Empresa saludable, empresa responsable” amb la participació d’unes 50 persones representants d’empreses i organitzacions.
  • La jornada és una iniciativa del grup de treball sobre Empresa saludable d’empreses membres de Respon.cat que treballa des de fa dos anys per dissenyar eines i espais d’utilitat per a les empreses que vulguin avançar en aquesta estratègia i que està format per: Fundació Claror, DKV, Fundación Salud y Persona, EBA Vallcarca, Unió Catalana d’Hospitals, Fundació Sanitària Mollet, Airpharm i Grup Papelmàtic.
  • Aquesta jornada respon a la voluntat de identificar conjuntament reptes i necessitats de les empreses saludables com a element clau de la Responsabilitat Social.

 

El concepte d’empresa saludable s’està configurant com un element fonamental en la gestió responsable de totes les empreses de tot el món i de qualsevol sector.

A la jornada d’aquest matí hem reflexionat sobre la visió transversal i estratègica de l’empresa saludable, per entendre perquè hem d’avançar cap a l’empresa feliç.

En aquesta línia, a la inauguració de la jornada, Mercè Mullor, vicepresidenta de Respon.cat i consellera delegada del Grup Mullor Facility Services, ha posat de manifest que “ser saludable és la única manera de ser una empresa responsable” i que només les empreses que es preocupin per cuidar aquestes qüestions podran créixer i seguir existint.

A continuació, David Tomás, cofundador i CEO de Cyberclick, ha compartit el seu plantejament sobre les pràctiques que ens poden portar cap a l’empresa feliç. “Perquè una empresa sigui una empresa feliç necessitem definir els valors que caracteritzen la nostra cultura i aconseguir que aquests valors siguin vius, presents en el dia a dia” ha dit Tomás.

Ha exposat, així mateix, alguna de les característiques que ajuden a incorporar aquest plantejament com, per exemple, partir d’un marc de confiança total amb les persones que formen part de l’organització, generar espais per compartir, passar-s’ho bé i celebrar o parlar de felicitat. “Hem de mesurar la felicitat i posar-la al centre de les nostres empreses” ha recomanat a les persones participants.

Després de la conferència inaugural, els membres del grup de treball sobre Empresa saludable de Respon.cat han exposat la definició que aquest grup proposa, així com els àmbits que consideren claus per incorporar bones pràctiques en la gestió:

  • Ester Benach (Fundació Claror) ha compartit la definició d’empresa saludable com aquella que promou i protegeix la salut, la seguretat i el benestar de les persones amb qui interactua, amb un compromís explícit i d’una manera estructurada i continuada: els equips interns i els proveïdors, així com les seves famílies, la clientela i entorn proper.
  • Anna Fornt (Grup Papelmatic) ha detallat les pràctiques que es poden implementar en l’àmbit de l’ambient físic de treball.
  • Joan Pinyol (Fundación Salud y Persona) ha exposat la importància de cuidar l’ambient psicosocial, com a factor preventiu en el sí de les empreses.
  • Socorro Salguero (Airpharm) ha proposat algunes mesures de gestió del temps en el marc de les organitzacions saludables i Antoni Iruela (EBA Vallcarca) ha exposat algunes bones pràctiques portades a terme a la seva empresa.
  • Antoni Iruela (EBA Vallcarca) ens ha parlat també de la importància de la promoció dels hàbits de vida saludables, complementat per Frank Siering (DKV) que ha compartit bones pràctiques concretes en aquest àmbit.
  • Ester Benach (Fundació Claror) ha aprofundit en la responsabilitat de les empreses saludables envers la salut de la clientela i la salut pública en general i Anna Fornt (Grup Papelmatic) ha compartit també les seves pràctiques en la matèria.
  • Per últim, Frank Siering (DKV) ha donat algunes pautes per a la definició d’una estratègia que ens permeti planificar i avançar en el camí proposat.

Després d’aquestes intervencions, s’ha convidat a les persones participants a identificar els àmbits en els quals poden aportar pràctiques de referència i en els que volen compartir espais de treball per millorar. Partint d’aquesta identificació dialogada de necessitats i prioritats s’organitzaran sessions de treball específiques durant l’any 2019.

Per últim, Nekane Navarro (Respon.cat) ha compartit amb els assistents informació sobre l’eina d’autodiagnòstic elaborada per Respon.cat per identificar l’estat de desenvolupament de pràctiques d’empresa saludable, així com els principals resultats de la prova pilot d’aquesta eina realitzada.

Aquesta jornada s’emmarca en el projecte Focus de l’RSE a Catalunya promogut per Respon.cat i que proposa l’agenda local de l’RSE (identificant els temes prioritaris, com ara empresa saludable) i que suposa una adaptació a la realitat catalana de l’agenda global proposada pels Objectius de Desenvolupament Sostenible.

Fotos de la jornada

Us podria interessar també

Sense categoria

III Jornada Implementar l’RSE organitzada per Apunts i Abat Oliba Ceu

Apunts i la Universitat Abat OLiba CEU organitzen la III Jornada Implementar l’RSE: Innovar per crear benestar a les organitzacions. La jornada tindrà lloc el 77 d’octubre a l’aula Magna

Sense categoria

#ODS Objectiu 2: Posar fi a la fam, aconseguir la seguretat alimentària i la millora de la nutrició i promoure l’agricultura sostenible

“Posar fi a la fam, aconseguir la seguretat alimentària i la millora de la nutrició i promoure l’agricultura sostenible” és el segon dels 17 Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) aprovats per Nacions Unides

Sense categoria

[Càpsula formativa d’RSE] Sense lideratge responsable no hi pot haver RSE

Aquest dimarts, 20 d’octubre, s’ha portat a terme la càpsula formativa d’RSE “Sense lideratge responsable no hi pot haver RSE” organitzada per Respon.cat. Sara Berbel, doctora en psicologia social i