Pimes catalanes mostren el compromís en la gestió de la Responsabilitat Social

Pimes catalanes mostren el compromís en la gestió de la Responsabilitat Social

  • Respon.cat organitza una trobada amb les empreses participants de les diferents edicions de l'RSE.Pime.
  • S’han identificat aprenentatges i reptes i s’ha fet networking.

Avui ha tingut lloc a la Ciutat de l’Aigua la primera trobada conjunta de totes les empreses participants al programa RSE.Pime en totes les cinc edicions celebrades fins ara. Una quarantena de pimes han pogut retrobar-se per compartir els aprenentatges realitzats en matèria de responsabilitat social i definir reptes per als propers anys, tal com es pot veure en aquests microvídeos:

Edicions RSE.Pime 2008-2015
Edició RSE.Pime2016
Edició RSE.Pime 2017
Edició RSE.Pime 2018

La jornada ha servit també per establir contactes entre empreses i generar oportunitats de negoci per mitjà d’una dinàmica de networking. Josep Maria Canyelles, que ha actuat de dinamitzador, ha explicat que la manera correcta d’abordar el networking és treballar per objectius d'altres ja que si ens limitem a treballar per al propi interès no és networking sinó comerciar a porta freda. Per això, la dinàmica ha comportat que cada persona hagi hagut de cercar contactes interessants per a altres empreses, posant persones en contacte.

Maria Salamero, directora de sostenibilitat d’Aigües de Barcelona, ha donat la benvinguda a l’equipament de la Ciutat de l’Aigua i ha explicat els compromisos ambientals i socials de la companyia membre de Respon.cat, entre els quals el compromís amb les famílies vulnerables.

Josep Santacreu, president de Respon.cat i conseller delegat de DKV Assegurances, ha explicat que si demanem a la societat qui té més capacitat de transformació i de donar resposta reptes de desigualtat, ambientals i de cohesió social, es respon majoritàriament que les empreses, si bé després també manifesten que no es fa prou. Això s’ha d’entendre com una oportunitat, i l’empresa catalana per tenir èxit ha de tenir aquesta mirada de compromís i de responsabilitat. Per això, des de Respon.cat volem contribuir a donar eines i posar espais perquè les empreses puguin jugar el paper transformadors que els adjudica la societat.

Narcís Bosch, director del Consell de Cambres de Comerç i secretari de Respon.cat, ha destacat que la primera edició del programa RSE.Pime va ser organitzada per Consell amb el suport de la Generalitat, i que amb l’impuls a la creació de Respon.cat es va aprofitar per recuperar un programa que en la primera edició havia estat tant positiu.

Jordi Serret, director del Programa Pime del Departament d’Empresa de la Generalitat de Catalunya, ha destacat la vinculació de la responsabilitat social de les empreses amb la competitivitat empresarial, fet que justifica el suport que el Departament sempre ha concedit al programa, que contribueix a fer de Catalunya un territori socialment responsable.

La jornada també ha servit per elaborar una recepta de com s’ha de cuinar la responsabilitat social, la RSEpta, que ha donat lloc a una infografia que es divulgarà en els propers dies, mostrant els ingredients d’una empresa amb responsabilitat social i la manera com s’han de combinar, en un exercici que ha permès debatre sobre els detalls que fan que el compromís empresarial de les pimes sigui un element de la seva competitivitat.
RSE.Pime és un programa d'acompanyament que permet crear un pla d'acció en Responsabilitat Social en 5 sessions. Des de la primera edició de l’RSE.Pime, ara fa 10 anys, 100 pimes han passat pel programa. Es preveu que al mes de maig es faci pública la convocatòria de l’edició 2019, que tindrà lloc a la tardor.

Fotos de la sessió

Us podria interessar també

Èxit de participació de la Jornada Empresa – ONL d’aquest matí organitzada per Respon.cat i l’ASCEF

Aquest matí ha tingut lloc la jornada “Relacions entre Empreses i Organitzacions No Lucratives”, coorganitzada per Respon.cat i l’ASCEF. L’esdeveniment ha deixat petit l’Auditori de la Cambra de Comerç de Barcelona,

Mel Muria i l’Agrària Torelló, participants de l’RSE.Pime 2018, goardonades en els reconeixements CoopCat d’enguany

Mel Múria, per la seva contribució a la societat en valors, i l’Agrària de Torelló per seu treball en economia circular i per la promoció dels valors cooperatius, han estat goardonades

[Esdeveniment] Conferència Europea Capitalisme Conscient

El proper 9 de juliol se celebra la Conferència Europea Capitalisme Conscient a IESE Barcelona. El moviment Calitalisme Conscient promou el compromís de les organitzacions en elevar la humanitat a través