MútuaTerrassa, finalista del XIII Premi europeu de la prevenció de residus

 

  • MútuaTerrassa, empresa membre de Respon.cat, ha estat finalista del XIII Premi europeu de la prevenció de residus
  • Aquests guardons reconèixen les iniciatives més destacades de la Setmana Europea per la Reducció de Residus (EWWR21)
  • El projecte seleccionat està emmarcat en el Compromís Verd de l’entitat, amb la premissa que salut i medi ambient són indissociables

 

MútuaTerrassa ha esdevingut finalista del XIII Premi Europeu de la Prevenció de Residus -en la categoria Empresa i competint amb una seixantena d’entitats i empreses de tota Europa- amb un projecte emmarcat en el seu Compromís Verd. La cerimònia d’entrega dels guardons, presidida pel comissari de medi ambient de la Unió Europea, Virginijus Sinkevicius, s’ha celebrat aquesta tarda al Centre de Conferències de Brussel·les. Es tracta de la primera vegada que l’entitat ha optat a un guardó d’aquestes característiques i abast internacional, i el fet d’haver quedat entre les tres entitats europees aspirants a l’esmentat premi referma la seva voluntat d’apostar decididament per la sostenibilitat i el medi ambient.

El projecte “Visualització de resultats de la reutilització de material quirúrgic, suprimim les ampolles de plàstic d’un sol ús i dia sense paper”, va ser seleccionat d’entre un total de 60 nominacions i, a mitjans d’abril, l’“Association of Cities and Regions for Sustainable Resource Management” -l’entitat europea que fomenta la EWWR21- va donar a conèixer que MútuaTerrassa havia esdevingut una de les tres finalistes en la categoria Empresa, juntament amb un entitat portuguesa i una altra de basca.

Josep Rull, director del Compromís Verd, ha posat en valor el fet d’haver esdevingut finalistes i ha explicat que “la proposta central de MútuaTerrassa en aquesta candidatura, la que fa referència a la cobertura tèxtil quirúrgica reutilitzable, ha evidenciat que és l’aposta més sostenible, rendible i fiable si pensem el futur en termes de sostenibilitat. Aquests tres conceptes, a més, s’han posat de manifest en el moment més crític d’aquest segle, en plena pandèmia de la Covid19, i ens han permès garantir l’abastiment de material de protecció per als nostres professionals i pacients, sense malbaratar recursos ni impactar en el medi ambient”.

Per la seva banda, Esteve Picola ha afegit que “realment ens sentim absolutament orgullosos d’haver arribat fins aquí, sobretot, tenint en compte que la nostra és una trajectòria de més d’una dècada pensant, treballant i innovant en termes d’economia circular aplicada a l’àmbit del tèxtil sanitari. En un món globalitzat on cada cop és més difícil diferenciar-se i, sobretot, distanciar-se dels grans productors i proveïdors mundials, haver ideat, implementat i ara ja abastit altres centres, amb aquesta solució de tèxtil quirúrgic reutilitzable és el que ens produeix major satisfacció”.

Tenir cura del medi ambient, avui, és la salut de demà

Amb la premissa que salut i medi ambient son indissociables, MútuaTerrassa ha estructurat el seu Compromís Verd per anar més enllà dels murs de l’entitat, implicant els seus professionals de la salut per actuar com a ambaixadors de la salut del planeta, tot reforçant el seu paper de referents envers la població a la que atenen. Aquests professionals sempre han tingut i tenen molt present la màxima “Primum non nocere”-Primer no fer mal-; aquest precepte es tradueix en el fet que, per contribuir a la millora de la salut, primer cal cuidar l’entorn. Aquest és un principi molt antic, que forma part del jurament hipocràtic.

L’acció més remarcable de les incloses al projecte de la Setmana Europea per la Reducció de Residus -i que transcendeix MútuaTerrassa- és la implementació a diversos centres hospitalaris catalans del tèxtil quirúrgic i sanitari reutilitzable d’AXIOMA Solucions -empresa de MútuaTerrassa especialitzada en l’aprovisionament, distribució, gestió i higiene de material tèxtil sanitari reutilitzable- com a exponent de l’economia circular. La reducció de residus (3,5 kg per intervenció quirúrgica) i la disminució de la petjada de carboni (reducció mitjana d’un 60% d’emissions de CO2 equivalent), vinculats a aquest sistema, són rellevants. A més, el projecte també va incloure dues iniciatives més: la reducció del paper a les oficines i Consultes Externes, així com la substitució d’ampolles de plàstic d’un sol ús per fonts i envasos reutilitzables.

Compromís Verd de MútuaTerrassa, objectiu: descarbonitzar l’activitat de l’entitat

Des de l’adhesió, l’any 2020, als acords voluntaris amb la Generalitat per a la reducció dels gasos d’efecte d’hivernacle, MútuaTerrassa està aprofundint en la seva estratègia de desenvolupament sostenible en el marc del seu Compromís Verd. L’objectiu és reduir l’impacte ambiental de la seva activitat, consolidar els principis de l’economia circular, fer un ús més eficient dels recursos i apostar per sistemes d’estalvi d’aigua i energia, per les energies renovables i millorar la seva gestió ambiental, tot plegat amb la voluntat de ser referent envers la ciutadania i altres entitats dels sectors en els que MútuaTerrassa hi és present.

 

About author

Us podria interessar també

Últimes notícies

Ja pots inscriure el teu equip a l’11a Magic Line SJD!

Sant Joan de Déu, organització membre de Respon.cat, obre inscripcions de l’11a edició de la  Magic Line SJD Us animem a implicar treballadors, familiars, col·laboradors o amistats per caminar plegats

Últimes notícies

La transició cap a un model d’economia circular ha esdevingut improrrogable

El passat 27 de febrer es va realitzar la vuitena sessió del curs de Responsabilitat Social per a empreses membres de Respon.cat. La sessió va comptar amb Berta Mota d’Anthesis

Últimes notícies

Jornades Corresponsables de presentació de la 17a edició de l’Anuari Corresponsables

Corresponsables, empresa membre de Respon.cat, organitza la Jornada  “Riscos, actuacions i principals oportunitats sostenibles en matèria d’ESG”. En aquesta jornada també s’anbordaran temes relacionats amb la sostenibilitat, l’RSE i l’Agenda