Impulsa 2018, la cita anual amb la cultura i el sector empresarial

Impulsa 2018, la cita anual amb la cultura i el sector empresarial

  • El proper 25 d'octubre se celebra l'acte IMPULSA 2018, hub d'empresa i cultura.
  • IMPULSA 2018, organitzat per Fundació Catalunya Cultura, torna per explicar-te què pot fer la cultura per a la teva empresa

La Fundació Catalunya Cultura f ( )  aposta per les 10 propostes culturals que destaquen pel seu impacte social, singularitat, grau d’innovació i excel·lència. Aquests projectes han estat mentoritzats i acompanyats amb formació per poder-se presentar en les millors condicions a IMPULSA 2018.

 

 

Informació bàsica

  • Dia25 d'octubre | 09h30 - 12h00
  • LlocFundació Joan Miró 
    (Parc de Montjuïc, s/n, 08038 Barcelona)
  • Pots inscriure't a l'acte des d'aquest enllaç.

 

 

IMPULSA 2018 comptarà amb el següent programa (pdf):

09h30 – 10h00 Taula rodona Cultura i empresa: connexions, beneficis i oportunitats

En el sector empresarial, els valors, la responsabilitat social, la innovació, la imatge de marca, la cohesió interna, etc., creen espais d’oportunitat per a establir aliances amb el
sector cultural. Quins beneficis comporta vincular l’empresa a la cultura?

10h00 Espai on es presentaran els 10 projectes culturals que han estat acompanyats per la Fundació Catalunya Cultura, tots ells de gran qualitat i projecció, que es troben e fase de creixement i que, per tant, cerquen finançament.

Els 10 projectes són:

Dones visuals

Incrementar la visibilitat, el lideratge i la presència de la dona en el món de l’audiovisual. Iniciativa pionera que, a través d’un conjunt d’accions innovadores com la creació d’un directori i d’unes beques, persegueix incrementar la visibilitat, el lideratge i la presència de la dona a l’audiovisual en tot el territori i, en definitiva, fer efectiva la igualtat real d’oportunitats de gènere en el sector.

Festival Eufònic"]El festival d’arts visuals, sonores i digitals de referència a les Terres de l’Ebre.
Amb sis edicions realitzades, Eufònic ha aconseguit ubicar al mapa internacional els creadors locals i descobrir la singularitat de la zona a artistes i públic internacional.
La singularitat del projecte radica en la seva descentralització i, al mateix temps, per ser un projecte transradial.

Mironins

Apropar l’art als més petits a través d’un projecte transmèdia, d’innovació artística i pedagògica.
Amb la missió d’apropar l’art als més petits de la casa, aquest projecte de caràcter transmèdia es concreta en una aplicació de realitat augmentada, un joc interactiu i uns tallers plàstics que tenen com a protagonistes tres petites gotes de pintura que viuen en els quadres de Joan Miró. Innovació artística i pedagògica a l’abast de tots.

Cinema en curs

El cinema com a eina pedagògica adreçada als infants i joves de Catalunya, Galícia, Madrid, Euskadi, Argentina, Xile i Alemanya.
Programa que utilitza de manera pionera el cinema com a eina pedagògica per a nens, nenes i joves d’escoles i instituts amb l’objectiu de formar espectadors sensibles, actius, amb capacitat de gaudir de manifestacions cinematogràfiques i artístiques diverses.

25 anys Òpera Butxaca i nova Creació

Dues noves òperes amb joves compositors i llibreters.
Després de 25 anys promovent i fomentant de manera totalment innovadors la creació musical i operística a Barcelona i Catalunya, el projecte prepara les seves noces d’argent. L’objectiu és promoure i fomentar la nova creació musical i operística a Barcelona i Catalunya, i potenciar l’emergència de nous compositors, llibretistes, dramaturgs i directors d’escena, així com músics i cantants

Música en vena

Innovadora intervenció social per transformar en alleujament el sofriment a través de la bellesa de la música en directe.
Des de fa sis anys aquest col·lectiu de músics transformen en alleujament el sofriment de les persones als hospitals, a través de la bellesa de la música en directe. Ara s’han proposat mesurar l’impacte positiu que aquesta innovadora intervenció social i cultural té, des del punt de vista clínic. Una anàlisi que pot revolucionar el sector sanitari.

B’Ars, Barcelona International Arts

Impulsar i promoure el sector de les arts i els efectes visuals a Catalunya.
Amb quatre edicions celebrades, B’Ars s’ha convertit en la fira de referència dels professionals de la indústria dels efectes visuals (VFX). A través d’una oferta més lúdica i mediàtica, el Festival aconsegueix apropar a la ciutat de Barcelona a aficionats de la vessant més artística de la producció cinematogràfica i de la producció de VFX.

FITT. Festival Internacional de Teatre de Tarragona, noves dramatúrgies

Sumar patrimoni i teatre, apropar al públic les noves dramatúrgies d’arreu del món en espais singulars i històrics de la ciutat de Tarragona.
Des de fa quatre anys l’equip de FITT programa noves dramatúrgies d’autors i directors contemporanis de diferents procedències en espais singulars i històrics de la ciutat de Tarragona amb l’objectiu d’apropar al públic general les noves dramatúrgies d’arreu del món.

Festival Mixtur

Músiques de recerca i creació interdisciplinària. Pedagogia de la música i l’art sonor dels segles XX i XXI.
Amb l’objectiu de divulgar les noves estètiques musicals, l’any 2012 neix a Barcelona aquest singular festival de músiques de recerca i creació interdisciplinària. En cada edició acull a més d’un centenar d’artistes amb la voluntat d’impulsar la creació, la pedagogia i la difusió de la música i l’art sonor del nostre temps.

Operating Theatre. Pallapupas

La intervenció artística a través del teatre, l’espectacle i l’humor en el món sanitari a Catalunya.
El teatre, l’espectacle i, sobretot, l’humor, són les eines de treball d’aquesta entitat social que es cola als hospitals i centres sanitaris de tot el territori català per a millorar el benestar de pacients pediàtrics, les seves mares i pares i també el personal sanitari.

 

Us podria interessar també

La segona edició dels Premis Respon.cat incorporen les bones pràctiques en immigració i reforma horària

L’associació empresarial Respon.cat convoca la segona edició d’aquests premis anuals amb el suport de la Generalitat de Catalunya i les Cambres de Comerç. Enguany s’afegeixen dos nous reconeixements, un sobre

ATENCIÓ PIMES: llancem la nova convocatòria de RSE.Pime, un pla d’acció en RSE en 10 sessions

Llancem l’RSE.Pime 2020, el programa de referència en Responsabilitat Social per a les pimes catalanes. Dues grans novetats enguany: el format virtual i 10 sessions en lloc de 5, dues

Debat dels Amics del País: De la responsabilitat social al negoci responsableDe la responsabilitat social al negoci responsable

El proper 9 d’abril Amics del País organitza el debat “De la responsabilitat social al negoci responsable” La Dra. Sílvia Agulló, directora de negoci responsable i reputació del Grup DKV