Creix l’interès per compartir bones pràctiques de responsabilitat social
- La cinquena edició de la Jornada de Transferència de Bones pràctiques d’RSE es consolida amb en creixent interès d’un teixit empresarial cada vegada més compromès.
- Enguany ha estat una marató de tallers que s’han convertit en espais d’intercanvi i inspiració.
- En format virtual, hem gaudit de la ponència inspiradora de Clara Navarro que ens ha parlar de “Col·laboració i innovació oberta per generar valor compartit”.
La cinquena edició de la Jornada de Transferència de Bones Pràctiques de les empreses guanyadores dels Premis Respon.cat, celebrada aquest dimarts, ha evidenciat que creix l’interès per compartir bones pràctiques en els diversos vectors de la responsabilitat social i sobretot per vincular l’enfocament d’RSE a l’estratègia corporativa i al propòsit empresarial.
Les empreses participants, més abundants que en anys anteriors, han fet d’aquest espai d’intercanvi una font d’inspiració de coneixement i experiències. La jornada s’ha composat de dues parts, una sessió plenària matinal i una marató de tallers sobre bones pràctiques en RSE cada hora en punt durant tot el dia.
La sessió plenària ha comptat amb la ponència inspiradora de Clara Navarro, Cofundadora i CEO de Ship2B, que ha parlat sobre “Col·laboració i innovació oberta per generar valor compartit”. Navarro ha posat de manifest que el món exigeix organitzacions que tinguin en compte l’impacte social i ambiental més enllà de la seva rendibilitat econòmica.
La presidenta de Respon.cat i consellera delegada del Grup Mullor Facility Services, Mercè Mullor, ha obert la jornada destacant que aquesta jornada respon a l’essència de Respon.cat ja que volem ser referents en transmetre la gestió responsable de les organitzacions com una manera de fer empresa al nostre país. La presidenta ha donat l’enhorabona a les empreses premiades pel seu coratge i responsabilitat.
Jaume Fàbrega, elegit recentment president del Consell General de Cambres de Comerç de Catalunya, ha felicitat les empreses premiades per la contribució que fan en avançar i cap a un món més just i sostenible. Fàbrega, que també és president de la Cambra de Comerç de Girona, ha volgut posar en valor especialment el reconeixement al Gremis de Carnissers i Xarcuters artesans de les comarques gironines per les bones pràctiques en matèria ambiental.
Abans de la marató de tallers, les empreses guanyadores han fet una breu presentació. Jordi Pujol, director gerent de l’Hospital Plató, empresa gran premiada per la seva trajectòria en RSE, ha recordat que els valors que van marcar la seva estratègia han estat la solidaritat, l’excel·lència el compromís ètic i el tracte humà. Vegeu vídeo i fitxa.
Eva Fabregat, responsable de captació de fons i RSE de Grup Alba, empresa pime premiada per la seva trajectòria en RSE, ha destacat el seumodel participatiu com a clau de l’èxit del plantejament empresarial i la seva gran fortalesa. Fabregat ha afirmat que l’elaboració d’un marc estratègic amb la implicació dels grups d’interès va ser l’inici de la seva gestió en RSE. Vegeu vídeo i fitxa.
Sílvia Aliu, presidenta del Gremi de Carnissers i Xarcuters artesans de les comarques gironines, organització reconeguda pel programa ambiental de col·laboració, ha subratllat dos dels seu projectes amb més impacte: la creació d’una formació reglada específica del seu sector i la col·laboració en els Ramats de foc amb la Fundació Pau Costa. Aliu també ha remarcat el plantejament d’RSE que es desenvolupa de manera integrada en tota la gestió organitzacional. Vegeu vídeo i fitxa.
Telemaki va rebre el reconeixement a les bones pràctiques en la gestió de la diversitat d’origen. Guillem Ontiveros, CEO, i Genís Revilla,director d’Operacions, s’han mostrat satisfets per haver rebut un reconeixement per unes bones pràctiques que han anat adquirint de manera natural alineades amb els seus valors. Ontiveros també ha volgut destacar com treballen el compromís ambiental donat el sector d’activitat en què treballen. Des de Telemaki entenen que el raonament ètic ha d’estar vinculat a la cultura interna de l’empresa perquè acabi en impacte social. Vegeu vídeo i fitxa.
El reconeixement a les bones pràctiques en Territori Socialment Responsable va ser pel municipi de Manlleu. Betlem Parès, responsable de l’Àrea de Serveis a les Persones i Promoció Econòmica de l’Ajuntament Manlleu, ens ha presentat un breu resum de com es gestionen les aliances i col·laboracions amb els diferents agents del territori per alinear esforços i construir aquest model territorial basat en la sostenibilitat. Vegeu vídeo i fitxa.
Laura Zapata, responsable de Diversitat i Relacions Laborals del RACC, empresa reconeguda per les bonespràctiques en Reforma Horària ha explicat la complexitat d’implementar en una organització tan diversa algunes iniciatives com el Flexiwork, un dels seus plantejaments estrella per gestionar la conciliació personal i laboral millorar el benestar de les persones. Vegeu vídeo i fitxa.
Joseba Arano, director de Persones, Qualitat i Gestió i Ètica, Responsable i Excel·lent de Calidad Pascual, empresa reconeguda pel seu programa de voluntariat, ha destacat que apropar els objectius del voluntariat amb el propòsit de l’organització és un dels aprenentatges clau, perquè a més de donar-li sentit fa que tot l’equip entengui l’impacte que es genera, i això reforça el sentit de pertinença alhora que consolida les intrarelacions de l’organització. Vegeu fitxa.
Entrades relacionades:
- Vídeos de la jornada de Transferència de Bones Pràctiques en RSE amb les empreses guanyadores dels Premis Respon.cat 2020
- Vols saber com gestiona la seva Responsabilitat Social una empresa gran?
- Vols saber com gestiona la seva Responsabilitat Social una organització modèlica en aquesta matèria?
- Sabries com aplicar polítiques de reforma horària en la teva organització?
- Saps què és un Territori Socialment Responsable?
- Saps com abordar la gestió de la diversitat d’origen el l’equip de treball?
- Voleu saber com aprofundir en la gestió ambiental amb un programa de col·laboració?
- Clara Navarro ens parla de “Col·laboració i innovació oberta per generar valor compartit” a la Jornada de Transferència de Respon.cat
- Jornada virtual de Transferència de Bones Pràctiques de les empreses guanyadores dels Premis Respon.cat 2020
Le podría interesar también
[Vídeo] Reconeixement de pimes amb Bones Pràctiques de Responsabilitat Social. Respon.cat 15-12-2014
Acte Reconeixement de Bones Pràctiques de Responsabilitat Social de pimes, organitzat per Respon.cat, amb l’Hble. Sr. Felip Puig, l’Excm. Sr. Miquel Valls, el Dr. Josep Santacreu. Tots els vídeos
Toda gestión socialmente responsable debe partir del diálogo con los grupos de interés: identificarlos, entenderlos y definir cómo queremos relacionarnos con cada uno
Aigües de Barcelona y Grup Claror hablan sobre el diálogo con los grupos de interés en la formación en RSE de Respon.cat. El Programa de formación en RSE está concebido
Primera Setmana Apropa Cultura: la importància de l’accés a la cultura
Apropa Cultura és una iniciativa que treballa per acostar la cultura als col·lectius més vulnerables de la societat El 2014 Respon.cat va publicar un recull de bones pràctiques d’RSE d’Apropa Cultura.