Amb les aliances tothom hi guanya! #ODS17

Amb les aliances tothom hi guanya! #ODS17

  • Càritas Diocesana de Barcelona, Grup Alba i Obra Social Sant Joan de Deu, empreses membres de Respon.cat, han participat en el programa de Formació en RSE de Respon.cat parlant sobre aliances i maneres de relacionar-se amb altres organitzacions en clau d’RSE.
  • El Programa de Formació en RSE està concebut per capacitar a partir de tallers fets per altres empreses membres, cosa que aporta valor d’aprenentatge compartit.

El passat dijous 15 de febrer en la setena sessió de Formació en RSE de Respon.cat vam treballar les aliances estratègiques entre entitats del Tercer sector i les empreses. Vam comptar amb la col·laboració de tres professionals de primera divisió per explicar-nos com ha de ser la relació entre una empresa i una entitat per poder generar impacte social per a tots les actors involucrats: Ferran Casamitjana, adjunt a Comunicació i RRII de Càritas Barcelona; Maite Trepat, directora gerent del Grup Alba i Tatiana Villaseca, responsable d’Aliances Corporatives de l’Obra Social Sant Joan de Déu i a més alumni de la primera edició d’aquest curs. Per tancar amb nota vam comptar també amb la participació de la Clara Rabat que està fent el programa aquest any i que va explicar el programa de Voluntariat de la Fundació GAES.

Com és la relació  entre organitzacions i empreses en clau de Responsabilitat Social

Ferran Casamitjana va explicar el seu programa d’Empreses amb cor. Aquest programa ajuda persones dintre del món empresarial i empreses a implicar-se a millorar l’empleabilitat i les capacitats de persones amb dificultat d’integració. Casamitjana va destacar que la pandèmia ha portat a Càritas persones que mai abans s’havien vist en aquesta necessitat. Amb aquesta realitat es constata que el creixement de la bretxa de la desigualtat i que les empreses poden implicar-se en revertir aquesta situació. Des de Càritas es mesura la tangibilitat i la col·laboració perquè les empreses puguin tenir clar el gran impacte que genera les seves intervencions.

Tatiana Vilaseca va parlar dels diferents programes que a St. Joan de Deu Solidari posen en marxa per sensibilitzar i apropar la realitat al món social. Activitats com la Magic Line o la Vertical Montserrat son alguns d’aquests exemples. Vilaseca ha mostrat la importància i la força de la col·laboració entre entitats. Com les aliances generen una gran quantitat d’oportunitats que es tradueixen en impacte social real.

Maite Trepat va parlar de la importància de treballar en xarxa amb empreses, subratllant el paper de l’administració pública, sobretot en àmbits locals. Trepat va presentar el model d’autogestió del Grup Alba que segueix la proposta de les organitzacions TEAL explicades a la sessió anterior d’aquesta formació.

Per últim, Clara Rabat va parlar de la col·laboració entre empreses i entitats des del punt de vista empresarial. La Fundació GAES porta a terme una labor de voluntariat a través de la Fundació Vicente Ferrer i la casa del Tibet així com els seus programes d’atenció de salud auditiva a nens que venen d’acollida durant l’estiu. Rabat va explicar que en tots els seus projectes incorporen la variable de la salut auditiva ja que aquesta és la gran fortalessa i expertise de l’orgaització.

Per acabar es va realitzar un debat entre entitats i ponents sobre quina és la millor manera de realitzar aliances perque siguin efectives i tothom guany.


Respon.cat organitza anualment el Programa de formació en RSE que té per objectiu capacitar les persones que dirigeixen o gestionen l’RSE aportant-los els coneixements i metodologia necessària per millorar l’exercici de la funció DiRSE.
La metodologia del programa també pretén generar un espai d’intercanvi entre les persones participants, de manera que es puguin intercanviar i analitzar bones pràctiques i es desenvolupin maneres innovadores d’abordar els reptes.

Podeu demanar més informació a formació@respon.cat

Entrades relacionades:

About author

Le podría interesar también

Últimas noticias

Encuesta europea sobre RSE

Ayer 15 de Agosto terminó el plazo para dar respuesta a la encuesta que la Comisión Europea lanzó para evaluar el impacto de la estrategia de RSE. La Comisión Europea

Sin categorizar

[Jornada] Monetització i comunicació del Valor Social de les organitzacions

ESCI-UPF co-organitza una jornada sobre el valor social de les organitzacions el proper 20 de novembre al Cercle d’Economia. Ampans, Abacus, Suara i la mateixa co-organitzadora ESCI-UPF, totes elles membres

Últimas noticias

Vols saber com gestiona la seva Responsabilitat Social una organització modèlica en aquesta matèria?

El proper 2 de març tindrà lloc la Jornada de Transferència de bones pràctiques d’RSE amb empreses de referència que incorporen la Responsabilitat Social en la gestió estratègica. Les persones assistents podran participar en