La sardina, en situació desesperada

ODS_Objectius_Desenvolupament_Sostenible_Respon.cat_SDG_Icons_CAT-01-14
Compromis_TerritoriFocus_Respon.cat

La sobreexplotació pesquera i el canvi climàtic -amb efectes com l’escalfament de l’aigua o la disminució de les aportacions de nutrients dels grans rius que ha alterat el plàncton- han deixat les sardines en estat de desesperació. Així ho explica un reportatge publicat avui a La Vanguardia, sota el títol més que explícit d’Adéu a la sardina.
El mar s’està quedant sense sardines i el problema afecta tota la Mediterrània, encara que a la costa de Tarragona i Castelló la situació és més que crítica. A més, les sardines són més petites i tenen menys greix... i s’enganxen a la paella!. “La situació desesperada dels pescadors és el reflex en terra ferma d’un problema de magnituds dramàtiques sota l’aigua”, diu el reportatge.
Alguns tècnics són partidaris d’aplicar una moratòria, i donar temps a la sardina a recuperar-se. Una operació semblant ja es va fer el 2005 al Cantàbric, quan es van deixar de pescar anxoves durant cinc anys.
Font: www.naciodigital.com

About author

Le podría interesar también

Otras

Jornada virtual de Transferencia de Buenas Prácticas de las empresas ganadoras de los Premios Respon.cat 2020

El próximo 2 de marzo tendrá lugar la Jornada virtual de Transferencia de buenas prácticas de las organizaciones ganadoras de los Premios Respon.cat 2020 Las organizaciones premiadas dinamizarán talleres donde

Sin categorizar

Calidad Pascual, clara aposta per l’eficiència energètica

Calidad Pascual dóna per finalitzat el pla de sostenibilitat ambiental iniciat el 2012. L’aplicació del pla ha permès a l’empresa osonenca un estalvi energètic anual de més de 2.000MWh. El compromís

Sin categorizar

17 pimes participaran en el programa RSE.Pime 2015

La nova edició del programa RSE.Pime acollirà finalment 17 empreses, seleccionades entre les 33 candidates. Prop de 100 empreses s’han interessant per participar en el programa, el qual ha estat