La segona edició dels Premis Respon.cat incorporen les bones pràctiques en immigració i reforma horària

  • L’associació empresarial Respon.cat convoca la segona edició d'aquests premis anuals amb el suport de la Generalitat de Catalunya i les Cambres de Comerç.
  • Enguany s'afegeixen dos nous reconeixements, un sobre immigració i un sobre reforma horària, dos focus de l'RSE a Catalunya.

Baner_Premis_Respon.cat_2016En el marc de la iniciativa Respon.cat per al desenvolupament de la Responsabilitat Social a Catalunya, es convoquen els  premis de Responsabilitat Social Empresarial amb voluntat de continuïtat anual. Aquesta iniciativa rep el suport del Departament d’Empresa i Ocupació de la Generalitat de Catalunya i del Consell de Cambres de Comerç de Catalunya.

Els Premis Respon.cat a la trajectòria distingeixen dues categories, una destinada a grans empreses i l’altra de reconeixement al compromís de les petites i mitjanes empreses. A més, també es fan cinc reconeixementsa les bones pràctiques d'RSE. Tres d'aquests reconeixements ja es van incorporar en la primera edició, voluntariat d’empresaprogrames empresarial ambientals d’RSE, i territoris socialment responsables. Enguany se n'afegeixen dos més, un sobre bones pràctiques empresarials en gestió de la diversitat d'origen, que permetrà abordar el paper de l'empresa en matèries tan importants per a la cohesió social com la immigració o les persones refugiades. Josep Santacreu, president de Respon.cat, va destacar la importància de la immigració a Catalunya, que històricament ha estat terra d’acollida i que és el territori europeu amb més immigració proporcionalment els darrers anys.

Secretaria d'Igualtat, Migracions i Ciutadania

Les accions de promoció de les bones pràctiques en la gestió de la diversitat d’origen es fan amb el suport de la Secretaria d’Igualtat, Migracions i Ciutadania de la Generalitat de Catalunya.

L'altre nou reconeixement aborda les bones pràctiques empresarials sobre la reforma horària, aspecte que va més enllà de la conciliació de la vida laboral ja que parteix d'una iniciativa més àmplia orientada a adaptar la cultura empresarial i social en aquest tema. Respon.cat ha mostrat el seu compromís amb la Iniciativa per la Reforma horària, i ha mostrat la voluntat d'adaptar els seus horaris de funcionament a aquest criteri. Cal fer notar que els dos reconeixements nous, així com els altres tres, formen part del Focus de l'RSE a Catalunya, és a dir que són aspectes que es considera que qualsevol empresa que operi a Catalunya hauria d'abordar en el marc de la seva RSE.

La presentació de les candidatures a les diverses categories finalitza el proper dia 31 de juliol. Correspon a les entitats col·laboradores, en virtut de la seva representativitat i amb la voluntat de sumar esforços, presentar la proposta de les empreses candidates.

El jurat dels premis Respon.cat estarà format per representants del Consell de Cambres de Comerç de Catalunya, de la Generalitat de Catalunya, una persona en qualitat d’experta en RSE i el president de l’associació Respon.cat.

Aquest reconeixement és necessari de cara a la societat, perquè convé fer evident que hi ha empreses que fan un esforç per tal de ser sensibles a les necessitats i inquietuds de l’entorn. També és important de cara als diferents grups d’interès, perquè puguin conèixer les millors pràctiques I finalment, es considera també rellevant de cara a les pròpies empreses, com a estímul de superació, i com a formalització del reconeixement social, i per a fomentar la creativitat en la recerca de solucions innovadores que abordin els reptes de sostenibilitat.

L’acte de lliurament es preveu per a final de novembre del 2016. A més, amb posterioritat a l'acte de lliurament dels premis, es convocarà un taller perquè les persones interessades puguin conèixer amb més profunditat les bones pràctiques de les empreses reconegudes, en un format de taller, tal com es va fer amb les empreses reconegudes al 2015 (vegeu "Diàleg a fons a la Jornada de transferència dels Premis Respon.cat").

Amb poc més dos anys de vida, l’associació Respon.cat, creada amb l’objectiu d’implicar les empreses compromeses per promoure un salt qualitatiu i quantitatiu de l’RSE a Catalunya, disposa ja de 59 organitzacions membres.

Informació d’interès

consellcambres

DEMO_h3

Le podría interesar también

Si ets microempresa també pots participar en l’RSE.Pime!

L’edició 2018 del programa RSE.Pime obre la convocatòria, fins al 23 de juliol es poden enviar solicituds de participació. L’RSE.Pime, el programa de referència en Responsabilitat Social per a les pimes i microempreses catalanes, ofereix de nou l’oportunitat

Cafès Novell aposta per l’economia circular amb l’ecodisseny

Les set vides de l’economia circular: La meta és ser més eficient en l’ús de recursos i generar menys residus. L’ecodisseny és una de les opcions que es proposa des

Pimes catalanes mostren el compromís en la gestió de la Responsabilitat Social

Respon.cat organitza una trobada amb les empreses participants de les diferents edicions de l’RSE.Pime. S’han identificat aprenentatges i reptes i s’ha fet networking. Avui ha tingut lloc a la Ciutat