L’economia circular a Catalunya

Economia_Circular_ACCIO_Respon.cat

 

 

 

 

A Catalunya existeixen 391 empreses que ofereixen solucions d'economia circular. Juntes sumen una facturació d'11.038 milions d'euros i donen feina a 70.419 treballadors. Elaborat per ACCIÓ, l'estudi "L'economia circular a Catalunya" identifica les principals característiques del sector, les oportunitats d'internacionalització en països concrets i les potencialitats de Catalunya per a la inversió estrangera. També detecta quines són les tecnologies que avui en dia faciliten l'aplicació de l'economia circular.
Vés a la publicació
Vés a la presentació de la publicació

La sostenibilitat està en el punt de mira de les polítiques europees i l’economia circular n’és un eix clau.
S’han detectat a Catalunya 391 empreses que ofereixen solucions d’economia circular, tenen una facturació agregada d’11.038 milions d’euros i donen feina a 70.419 treballadors.
4.090 milions d’euros de la facturació d’aquestes empreses està exclusivament vinculada a l’economia circular, un volum que representa el 2% del total del PIB català.
El 91% de les empreses identificades són pimes (menors de 250 treballadors) i el 83% són empreses constituïdes abans de l’any 2007 (empreses de més de 10 anys de vida).
En termes de facturació, 6 grans operadors de residus concentren més d’una tercera part del volum de negoci total estimat en economia circular.
Residus i materials són els subsegments amb més massa crítica dins de l’oferta d’economia circular.
Barcelona és la província on es concentren més empreses (76%). La segueixen Girona (9%) i Lleida (6%).
El 52,2% de les empreses del segment són exportadores i el 12,2% tenen filial a l’estranger.
A Catalunya hi ha diverses iniciatives i entitats relacionades amb l’economia circular: administracions públiques que impulsen projectes i iniciatives, clústers organitzats, universitats, centres tecnològics i altres agents, fires i xarxes internacionals.
Dins de l’Smart City Expo World Congress, es duu a terme el Circular Economy European Summit.

Ves a la publicació

Font: www.accio.gencat.cat

About author

Le podría interesar también

Sin categorizar

Es presenta Respon.cat a la comunitat professional holandesa: “la societat local és un stakehoder més a tenir en compte”

Aquest dimarts 18 de novembre va tenir lloc una trobada d’empreses i professionals holandesos instal·lats a Catalunya per tal d’abordar els reptes de responsabilitat social. Els ponents van oferir algunes

Sin categorizar

La consellera Munté presidirà els Premis Respon.cat 2016 junt a l’alcalde de Lleida

El proper 21 de novembre se celebra l’Acte de lliurament de Premis Respon.cat 2016 amb la presència de la consellera de Presidència, Neus Munté, i l’alcalde de Lleida, Àngel Ros.

Sin categorizar

Obert el III cicle formatiu de responsabilitat social de RSCat

La tercera edició del Cicle Formatiu de Responsabilitat Social de RSCat es focalitzarà en els Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) Respon.cat promou el programa Focus de l’RSE a Catalunya, que és l’agenda