L’economia circular a Catalunya

Economia_Circular_ACCIO_Respon.cat

 

 

 

 

A Catalunya existeixen 391 empreses que ofereixen solucions d'economia circular. Juntes sumen una facturació d'11.038 milions d'euros i donen feina a 70.419 treballadors. Elaborat per ACCIÓ, l'estudi "L'economia circular a Catalunya" identifica les principals característiques del sector, les oportunitats d'internacionalització en països concrets i les potencialitats de Catalunya per a la inversió estrangera. També detecta quines són les tecnologies que avui en dia faciliten l'aplicació de l'economia circular.
Vés a la publicació
Vés a la presentació de la publicació

La sostenibilitat està en el punt de mira de les polítiques europees i l’economia circular n’és un eix clau.
S’han detectat a Catalunya 391 empreses que ofereixen solucions d’economia circular, tenen una facturació agregada d’11.038 milions d’euros i donen feina a 70.419 treballadors.
4.090 milions d’euros de la facturació d’aquestes empreses està exclusivament vinculada a l’economia circular, un volum que representa el 2% del total del PIB català.
El 91% de les empreses identificades són pimes (menors de 250 treballadors) i el 83% són empreses constituïdes abans de l’any 2007 (empreses de més de 10 anys de vida).
En termes de facturació, 6 grans operadors de residus concentren més d’una tercera part del volum de negoci total estimat en economia circular.
Residus i materials són els subsegments amb més massa crítica dins de l’oferta d’economia circular.
Barcelona és la província on es concentren més empreses (76%). La segueixen Girona (9%) i Lleida (6%).
El 52,2% de les empreses del segment són exportadores i el 12,2% tenen filial a l’estranger.
A Catalunya hi ha diverses iniciatives i entitats relacionades amb l’economia circular: administracions públiques que impulsen projectes i iniciatives, clústers organitzats, universitats, centres tecnològics i altres agents, fires i xarxes internacionals.
Dins de l’Smart City Expo World Congress, es duu a terme el Circular Economy European Summit.

Ves a la publicació

Font: www.accio.gencat.cat

About author

Le podría interesar también

Últimas noticias

Col·laborar en lloc de competir per construir un futur sostenible per a les organitzacions

•  En la primera sessió del Marketplace virtual de Respon.cat Xavier López ens parla d’aliances i col·laboracions «confiança, transparència i voluntat de les parts, tres elements clau per col·laborar en

Sin categorizar

Les empreses més compromeses elaboren un full de ruta perquè la Responsabilitat Social formi part de la ‘manera catalana de fer empresa’

  Respon.cat engega amb les primeres 33 empreses i en tres anys pretén agrupar les 200 més compromeses   La iniciativa compta amb la participació d’empreses líders en l’RSE, amb

Sin categorizar

Respon.cat ha organitzat una sessió sobre la transposició de la Directiva europea de transparència

La transposició de la directiva europea de transparència afecta de manera important el marc normatiu de l’RSE, ja que entre altres matèries regularà l’obligatorietat d’aportar informació no financera per part