Respon.cat i la cadena de proveïment a la 84 jornada de Corresponsables

Captura de pantalla 2016-03-03 a la(s) 19.10.24

  • Va tenir lloc la 84 Jornada de Corresponsables, empresa membre de Respon.cat, on es va presentar l'onzena edició de l'Anuari Corresponsables.
  • Respon.cat va participar en el taller "Criteris i objectius per a la cadena de valor"

84Jornada_Corresponsables_Respon.catRespon.cat va participar en el taller "Criteris i objectius per a la cadena de valor" en la 84 Jornada Corresponsables que es va celebrar dimecres passat. Josep Maria Canyelles, expert en RSE i coordinador de l'associació empresarial, va fer un repàs dels diferents projectes en què s'ha treballat la cadena de valor de les empreses i l'RSE. En concret va explicar el projecte tranSparÈncia, que va tenir lloc el 2011 liderat pel Consell de Cambres i el Departament d'Empresa de la Generalitat. Aquest projecte va ser pioner i va comptar amb la col·laboració de GRI com a experiència pilot per a poder divulgar en altres països. Hi van prendre part 11 empreses grans les quals van convidar 62 pimes proveïdores a implicar-se en el programa, que consistia en un procés d'acompanyament per a integrar l'RSE.

Josep Maria Canyelles, coordinador de Respon.cat, intervenint a la Taula rodona de la Jornada de Corresponsables

Josep Maria Canyelles, coordinador de Respon.cat, intervenint a la Taula rodona de la Jornada de Corresponsables

Canyelles també va fer referència al programa RSE.Pime, una iniciativa que es va portar a terme al 2008-09 i que aquest 2015 s'ha reprès per part de Respon.cat amb la participació de 17 pimes i amb la intenció de convocar-lo anualment i facilitar així la millora de la gestió de la responsabilitat social entre les pimes. També es va explicar el Projecte Focus, una iniciativa de Respon.cat que vol focalitzar 8 temes d'interès en matèria de Responsabilitat Social alineats amb el 17 Objectius de Desenvolupament Sostenible.
Els dos projectes volen abordar l'agenda local i l'agenda global de l'RSE, i Canyelles va opinar que les agendes poden facilitar però que és important no deixar-se portar pel checklist, ja que la metodologia de l'RSE ha de comportar un procés d'aprenentatge i un procés de gestió del canvi, amb sensibilització, diàleg i innovació. En aquest sentit, respecte a la cadena de proveïment, es pot fer servir la mateixa expressió que al matí havia usat el professor Argandoña, del pal i la pastanaga: s'ha de marcar una línia de progrés en sostenibilitat, però aportant eines, sent previsible, d'una manera que permeti que les pimes de la cadena es puguin adaptar i incorporar progressivament l'RSE a mode de pastanaga, i solament usar el pal quan el proveïdor no es vulgui comprometre amb els valors de l'RSE.
En aquesta 84 Jornada Corresponsables es va presentar l'onzena edició de l'Anuari Corresponsables, amb més de 300 assistents. Després de la benvinguda, a càrrec d'Alba Cabañas, directora de l'Àrea Tècnica de Foment del Treball, que va destacar la necessitat de les empreses d'orientar-se amb criteris d'RSE, i de Marcos González, director i editor de Corresponsables, que va fer un repàs de l'RSE des del primer llançament de l'Anuari el 2005, va intervenir en representació de les administracions públiques, Jordi Via, comissionat d'Economia Social i Cooperativa, Social i Solidària i Consum de l'Ajuntament de Barcelona, qui va anunciar que des del govern municipal s'està treballant per establir criteris de compra pública ètica i responsable. A continuació, Xavier Boltaina, gerent de la Diputació de Barcelona, va destacar el paper de les entitats públiques locals en la millora de la qualitat de vida de la ciutadania.
Les sessions plenàries del matí van aportar una visió empresarial de l'agenda sostenible post 2015 i una taula de grups d'interès en la que es va tractar d'analitzar els reptes de l'RSE i el desenvolupament sostenible. Per acabar es va presentar ObservaRSE, l'Observatori de la comunicació coresponsable, que compta amb l'adhesió de 120 organitzacions.
Enllaços de les cròniques de l'esdevenimet

Le podría interesar también

Últimas noticias

Calidad Pascual es compromet a reduir un 20% les seves emissions de CO2 el 2020

L’empresa membre de Respon.cat, Calidad Pascual, es compromet a reduir un 20% les seves emissions de CO2 el 2020. La companyia d’alimentació també es proposa consumir un 20% menys d’aigua

Sin categorizar

Presentació de l’Associació Catalana per al Foment de l’Economia del Bé Comú

  Presentació de l’Associació Catalana per al Foment de l’Economia del Bé Comú  8 de juliol de 2015 a les 19h Auditori de Barcelona Activa. C. Llacuna, 162 -164 Barcelona

newsletter

Respon.cat elabora el Codi Ètic a partir de 3 valors organitzacionals: la responsabilitat, la corresponsbilitat i la confiança

Respon.cat elabora el Codi Ètic a través d’un procès participatiu amb les empreses membres de l’associació i s’aprova a l’Assemblea general del juny del 2019 El Codi Ètic està disponible