El programa RSE.Pime ja ha començat!

El programa RSE.Pime ja ha començat!

  • LogoRSE.PimeAhir va tenir lloc la primera sessió del programa RSE.Pime, amb la participació de vint persones de nivell directiu en representació de les 17 empreses seleccionades.
  • La trobada es va iniciar amb unes paraules de benvinguda i agraïment per part de les institucions convocants

2015-06-09_RSE.Pime_presentació_aulaAhir dimarts va tenir lloc en una aula de la Cambra de Comerç de Barcelona la primera de les 5 sessions que faran les 17 empreses seleccionades per a participar en el programa RSE.Pime, que està promogut per Respon.cat, el Consell de Cambres de Comerç i el Departament d’Empresa i Ocupació de la Generalitat de Catalunya.

Tot el matí de nou a dues, i així quatre cops més fins a final d'any, que serviran per a facilitar un espai d'intercanvi i reflexió sobre com aquestes empreses poden desenvolupar el seu propi camí de Responsabilitat Social, integrat en el seu model d'empresa i a la seva estratègia competitiva i que doni resposta a les inquietuds dels seus grups d'interès.

2015-06-09_RSE.Pime_Xavier_López_OK

Xavier López, director general d'Economia Social i Cooperativa i Treball autònom

A primera hora, els participants van rebre les paraules d'encoratjament per part dels representants de les tres institucions promotores. Xavier López, director general d'Economia Social i Cooperativa i Treball autònom del Departament d'Empresa i Ocupació de la Generalitat de Catalunya, va agrair que aquestes empreses, junt amb moltes altres que s'hi van presentar, tinguin la voluntat d'actuar amb criteris d'RSE, ja que precisament si la Generalitat ha volgut promoure aquest programa i subvencionar-lo perquè no tingués cost per als participants, ha estat perquè estem apostant per l'estil de gestió empresarial que voldríem per a les empreses d'aquest país. Així mateix, va remarcar que els indicadors mostren que l'economia repunta però que les conseqüències de la crisi han estat devastadores i que cal aprendre del que ha passat i cal que les empreses adoptin maneres d'operar més d'acord amb el que la societat espera d'elles.

2015-06-09_RSE.Pime_Narcís_Bosch_Consell_Cambres_Respon.cat_OK

Narcís Bosch, gerent del Consell de Cambres de Comerç de Catalunya

En representació del Consell de Cambres de Comerç de Catalunya  va intervenir el gerent, Narcís Bosch, qui va destacar que aquest programa és hereu del que es va fer al 2008-2009, també conjuntament amb la Generalitat de Catalunya, i que ara s'hi ha afegit Respon.cat, la iniciativa empresarial que ha nascut sota els auspicis de les Cambres.

Bosch també ha fet referència a la trajectòria del Consell en matèria d'RSE, que inclou altres programes tan rellevants com el tRanSparÈncia, o la participació al programa europeu COGITA, amb altres dotze territoris europeus, i on es va reconèixer el caràcter innovador de l'RSE.Pime i el tRanSparÈncia.

 

2015-06-09_RSE.Pime_Joan_Piñol_Respon.cat_OK

Joan Piñol, secretari de Respon.cat i director general de Psikered

Finalment, en representació de Respon.cat, ha intervingut el seu secretari, Joan Piñol, qui ha explicat que Respon.cat és una associació empresarial, integrada per empreses de diferents dimensions i sectors, amb l'objectiu compartit de col·laborar a impulsar l'RSE a Catalunya. Ell mateix, com a director d'una pime, Psikered, s'ha posat d'exemple, d'una de les pimes que han ajudat a tirar endavant Respon.cat.

Tot seguit ha començat la sessió, amb un grup constituït per 4 microempreses9 empreses petites i 4 empreses mitjanes, de les quals n'hi ha tres que no tenen ànim de lucre. La procedencia és de diverses comarques de Catalunya [17 pimes participaran en el programa RSE.Pime 2015].

2015-06-09_RSE.Pime_Josep_Maria_Canyelles_Respon.cat_OK

Josep Maria Canyelles, coordinador de Respon.cat, conduint la sessió

La primera sessió ha estat conduïda per Josep Maria Canyelles, expert en RSE i coordinador de Respon.cat. El primer dia tenia per objectiu comprendre el sentit empresarial de l'RSE, i ha estat una sessió molt participativa, on s'han mostrat casos, on s'han trencat tòpics, i on s'ha fet pal·lès que estem aquí per parlar d'empresa, de com fer empresa, de com desenvolupar l'RSE per a aconseguir tenir unes organitzacions millors, més capaces d'afrontar el futur i de crear confiança en els seus grups d'interès.

En properes sessions també hi participarà un altre expert en RSE, José Antonio Lavado, i després de les cinc sessions, les empreses podran comptar amb una sessió in company de consultoria per tal de poder assegurar la implantació del pla d'acció.

Le podría interesar también

Debat dels Amics del País: De la responsabilitat social al negoci responsableDe la responsabilitat social al negoci responsable

El proper 9 d’abril Amics del País organitza el debat “De la responsabilitat social al negoci responsable” La Dra. Sílvia Agulló, directora de negoci responsable i reputació del Grup DKV

#ODS Objetivo 14: Conservar y utilizar en forma sostenible los océanos, los mares y los recursos marinos para el desarrollo sostenible

“Conservar y utilizar en forma sostenible los océanos, los mares y los recursos marinos para el desarrollo sostenible” es el décimocuarto de los 17 Objetivos de Desarrollo Sostenible aprobados por Naciones

Claror, empresa saludable

El grup Claror gestionem instal·lacions esportives a Barcelona, Sant Joan Despí, Llinars del Vallès i Taradell. A través de la promoció de l’activitat física i els hàbits de vida saludable,