17 pimes participaran en el programa RSE.Pime 2015

17 pimes participaran en el programa RSE.Pime 2015

LogoRSE.Pime

 • La nova edició del programa RSE.Pime acollirà finalment 17 empreses, seleccionades entre les 33 candidates.
 • Prop de 100 empreses s'han interessant per participar en el programa, el qual ha estat percebut com una oportunitat per a les pimes per iniciar un procés de gestió de la responsabilitat social.
 • Els directius d'aquestes pimes, procedents de sectors, comarques i plantilles diverses, es reuniran amb un ritme mensual per a desenvolupar l'RSE dins el seu model d'empresa.

Aquesta setmana s'han donat a conèixer les empreses que participaran en el programa RSE.Pime, que està promogut per Respon.cat, el Consell de Cambres de Comerç i el Departament d’Empresa i Ocupació de la Generalitat de Catalunya.

Inicialment s'havia previst que el programa acollís 15 empreses en aquesta nova edició i format, però donades les mostres d'interès i sol·licituds de participació, s'ha optat per ampliar amb dues organitzacions més, de manera que el grup quedarà constituït per 15 pimes i 2 entitats no lucratives. El cas és que també algunes organitzacions sense ànim de lucre hi havien optat, i s'ha cregut que poden ajudar a enriquir el grup de treball.

Pel que fa a les dimensions, el grup estarà constituït per 4 microempreses9 empreses petites i 4 empreses mitjanes. Aquestes són les empreses seleccionades:

 1. AdQualis (Grupo MC Asociados), amb una plantilla de 70 persones, dedicada al serveis integrals de Recursos Humans, i amb seu a Barcelona.
 2. Aragonès Transports, SA, amb una plantilla de 86 persones, dedicada al transport de mercaderies per carretera, i amb seu a Constantí (Tarragonès).
 3. Atenció Primària Alt Camp S.L.P., amb una plantilla de 26 persones, dedicada als serveis d'atenció mèdica, i amb seu a Alcover (Baix Camp)
 4. Col·legi d'Ambientòlegs de Catalunya, amb una plantilla de 4 persones i seu a Barcelona.
 5. Containers del Berguedà SL, amb una plantilla de 48 persones, dedicada a la gestió i valorització de residus, i amb seu a Berga (Berguedà).
 6. Criteria RRHH, amb una plantilla de 30 persones, dedicada als serveis de formació i Recursos humans, i amb seu a Barcelona.
 7. Economia Sensible, amb una plantilla de 4 persones, dedicada als serveis de consultoria empresarial, i amb seu a Girona.
 8. Edat 3 sccl, amb una plantilla de 38 persones, dedicada als serveis socials d'atenció domiciliària, i amb seu a Olot (Garrotxa).
 9. Educaonline SL, amb una plantilla de 21 persones, dedicada als serveis de formació, i amb seu a Barcelona.
 10. Finques Rius SL, amb una plantilla de 7 persones, dedicada als serveis immobiliaris, i amb seu a Vilanova i la Geltrú.
 11. Fundació Viver de Bell-lloc, amb una plantilla de 110 persones, dedicada a la integració laboral i social de persones amb discapacitat, i amb seu a Cardedeu
 12. IFTEM Almacenatica, amb una plantilla de 15 persones, dedicada a la formació, i amb seu a Cornellà de Llobregat (Baix Llobregat).
 13. Kiddy's World SL, amb una plantilla de 5 persones, dedicada als serveis d'oci, educació i salut infantil i familiar, i amb seu a Barcelona.
 14. Mismaeficacia, SL, amb una plantilla de 25 persones, dedicada als serveis d'atenció mèdica, i amb seu a Girona (Gironès).
 15. Papel Automatic SA (Grup Papelmatic), amb una plantilla de 32 persones, dedicada a la manipulació i distribució productes d'higiene i neteja, i amb seu a Cornellà de Llobregat (Baix Llobregat).
 16. Pintados y Derivados (Pinter), amb una plantilla de 80 persones, dedicada als recobriments de tot tipus de peces amb pintura, i amb seu a Barberà del Vallès (Vallès Occidental).
 17. Tarannà Viatges amb sentit, amb una plantilla de 18 persones, dedicada als serveis turísitics, i amb seu a Barcelona.

El programa està destinat a facilitar eines i procediments de millora en la gestió econòmica, social i ambiental a partir  de la implantació dels valors d’RSE a la cultura empresarial de les organitzacions

Participants_RSE.Pime_2015Les empreses participants provenen de 10 comarques:

Alt Camp (1)
Berguedà (1)
Garraf (1)
Garrotxa (1)
Tarragonès (1)
Vallès Occidental (1)
Vallès Oriental (1)
Baix Llobregat (2)
Gironès (2)
Barcelonès (6)

 

Participants_RSE.Pime_2015_PlantillaAixí mateix, sumen una facturació total de 43 milions d'euros (2014),  amb una diversitat entre 0,05 i 6,4M€, i tenen un total de 619 persones en plantilla, distribuïdes entre les 4 i les 110 persones.

 

El programa és gratuït per als participants. Està finançat pel Departament d’Empresa i Ocupació de la Generalitat de Catalunya amb la voluntat de facilitar eines per a les pimes.

Tal com es va indicar a l'acte de presentació, hi ha la voluntat que l'RSE.Pime esdevingui un programa anual, de manera que cada any hi hagi la possibilitat de sumar-se a l'RSE per mitjà d'un programa concebut per a les pimes.

LogoRSE.Pime.compost

 

About author

Le podría interesar también

Sin categorizar

[Article #TSR] La Responsabilitat Social Territorial al Penedès

  Gemma Sivill Directora de la Fundació Pro-Penedès       La Responsabilitat Social Territorial al Penedès La comarca de l’Alt Penedès, per mitjà de la Fundació Pro Penedès, porta

Sin categorizar

[Vídeo] Calidad Pascual, per abordar la gestió de la crisi el primer són les persones

Amb la voluntat de mostrar com responen les empreses compromeses davant la crisi del coronavirus, Respon.cat ha elaborat un recull de vídeos amb propostes, bones pràctiques, crides o altres iniciatives

Últimas noticias

RESERVA DE AGENDA – 20 de junio: acto de clausura de la RSE.Pime 2021-22 y lanzamiento de la nueva edición

El próximo 20 de junio celebramos el acto de clausura de RSE.Pime 2021-22 y lanzamiento de la nueva edición en la Casa Llotja de Mar de Barcelona En este acto