“La societat s’està polarizant i potser posem el focus en el que ens separa” afirma Canyelles a la Jornada Corresponsables 2023 sobre lideratge

Jornada Corresponsables 2023

  • Corresponsables, empresa membre de Respon.cat, ha presentat la 18a edició de l’Anuari Corresponsables 2023 en unes Jornades presencials i en línia sota el lema: ‘Lideratge i innovació, claus a ESG i en comunicació responsable‘.
  • Josep Maria Canyelles i Pastó, coordinador de Respon.cat, ha participat en la taula sobre “grups d’interès, lideratge i innovació a ESG”

La Jornada ha reunit més de 20 organitzacions de tots els grups d’interès líders en sostenibilitat i RSC com ara la Xarxa Espanyola del Pacte Mundial, la Fundació SERES o la Xarxa Espanyola del Pacte Mundial, entre d’altres.

El president editor de Corresponsables, de la seva Fundació i d’Observar-se, Marcos González, ha expressat que “els factors ESG estan cada cop més en auge, ja que el 85% dels inversors, segons estudis globals, ja els consideren clau a l’hora invertir ” i ha destacat “les més de 2.500 bones pràctiques i la radiografia més completa possible que ofereix l’Anuari Corresponsables de no només les grans organitzacions, sinó les pimes, les entitats socials, l’acadèmia, els mitjans i les organitzacions socials”.

La primera taula de la jornada de presentació del 18è Anuari Corresponsables s’ha centrat en el lideratge i la innovació com a claus de l’ESG i la comunicació responsable. En aquest espai, Clara Roig, Operational Marketing & Sustainability Manager Southern Europe de Carburs Metàl·lics, empresa membre de Respon.cat, ha destacat que “el nostre propòsit com a companyia és reunir persones que col·laboren i innoven per oferir solucions als reptes energètics i mediambientals més grans. Aquest propòJornada Corresponsables 2023sit es trasllada des dels líders a tota l’organització”. Roig ha afegit que “el nostre objectiu de Sotenibilitat ‘Third by 30’ implica reduir un terç la intensitat de les emissions de CO2 per al 2030”.

La taula sobre ‘Els grups d’interès reflexionen sobre el lideratge i la innovació a ESG ia la comunicació responsable’ s’ha iniciat amb la intervenció de Josep Maria Canyelles, coordinador de Respon.cat, que ha subratllat que “la societat s’està polaritzant i potser posem més focus en allò que ens separa”. Canyelles també ha apuntat que “al líder d’RSE li cal coratge perquè finalment hem de liderar davant de persones internes o externes, amb reptes per als quals potser aquestes persones no estan preparades”.

Finalment, Xavier Cardona, director general del Col·legi de Censors i Jurats de Comptes, organització membre de Respon.cat, ha recalcat que “la transparència i rendició de comptes éJornada Corresponsables 2023s bàsic per a una societat democràtica. I contribuir-hi a través de la comunicació i els criteris ESG és molt important”.

L’acte ha finalitzat amb el lliurament de reconeixements a les organitzacions Corresponsables.

En aquest enllaç podeu veure tot el contingut de la jornada. Font: www.corresponsables.com

About author

Le podría interesar también

Últimas noticias

[Microvídeo] Gracias a ESCI (UPF) por hacer posible Respon.cat

  Gracias a ESCI (UPF) por hacer posible Respon.cat, junto con otras 36 empresas miembro que forman parte de la asociación. Microvídeo a cargo de Xavier Carbonell, responsable d’RSE d’ESCI

Últimas noticias

Respon.cat presentado en Argentina

El Foro MoveRSE que tuvo lugar en Rosario (Argentina) sirvió para presentar Respon.cat y alguno de sus proyectos y empresas miembros. Se establecieron contactos de cara a posibles colaboraciones entre Respon.cat

Últimas noticias

Respon.cat contribueix a l’Acord Nacional per a l’Agenda 2030 a Catalunya

Respon.cat ha participat en el procés per elaborar el document de l’Acord Nacional per a l’Agenda 2030 Aquest acord contribueix a la localització a Catalunya dels ODS i a crear una