La jornada de transferència dels Premis Respon.cat 2018 es consolida com a espai d’intercanvi d’experiències i bones pràctiques entre empreses compromeses

 •  La quarta edició de la Jornada de Transferència de Bones pràctiques d’RSE es consolida com a espai d’intercanvi d’experiències referents en aquesta matèria.
 • La Jornada es va celebrar a ESCI-UPF i va servir per aprofundir en la Responsabilitat Social de les empreses guanyadores dels Premis Respon.cat. 

 

Mercè Mullor, vicepresidenta de Respon.cat i consellera delegada del Grup Mullor Facility Services, ha destacat l’interès del format d’aquesta sessió-taller en l’aprofundiment de les bones pràctiques portades a terme per les empreses guanyadores dels Premis Respon.cat, com a espai d’intercanvi i coneixement per a altres organitzacions que volen incorporar pràctiques responsables a la seva gestió i que any rere any referma l’interès d’aquest format.

Narcís Bosch, secretari de Respon.cat i gerent del Consell General de Cambres de Comerç de Catalunya ha emmarcat la jornada en la voluntat de Respon.cat de promoure la responsabilitat social en el teixit empresarial del país, des del compromís de millora continua de les empreses que operen a Catalunya, i posant èmfasi en la funció de reconeixement que impulsa l’associació amb els Premis Respon.cat.

Xavier Carbonell, tresorer de Respon.cat i director de la Càtedra Mango d’RSC a ESCI-UPF, ha donat la benvinguda i ha mostrat la satisfacció de l’entitat de poder acollir de nou aquesta jornada.

Josep Maria Canyelles, coordinador de Respon.cat, ha donat pas al panel d’experiències premiades en el qual representants d’aquestes han pogut exposar el detall, les motivacions i l’impacte de les pràctiques que les han fet mereixedores dels Premis:

 • Josep Soler, director de recursos humans de Comexi, ha explicat com totes les accions que es porten a terme a l’empresa integren la responsabilitat social de manera transversal, posant un especial èmfasi en els diversos programes i actuacions adreçats a cuidar les persones, la millora continua i el medi ambient.
 • Joan Comas, director general de Coral Transports&Stocks ha compartit la vocació de l’empresa cap a les persones, que ha portat fins i tot a incorporar al seu nom la descripció de “logística humana” i ha compartit que la companyia ha apostat per la responsabilitat social des dels seus inicis.
 • Cristina Gomis, directora de responsabilitat corporativa a Espanya de Zurich, ha destacat que la companyia aposta pel voluntariat corporatiu de manera decidida, articulant diversos espais, actuacions i programes.
 • Josep M. Ribas, enginyer en energies renovables de la Família Torres, ha detallat el compromís de l’empresa amb la mitigació del canvi climàtic materialitzat al programa Torres&Earth i ha explicat les accions de col·laboració i reconeixement de proveïdors que permeten millorar aquest impacte en l’entorn.
 • Josep Torrico, director de la Fundació Marianao, ha destacat que el compromís amb el territori es treballa al barri de Marianao (Sant Boi de Llobregat) des de la col·laboració amb tots els agents en el marc del programa Marianao Té Cor.
 • Maite López-Montoya, directora de recursos humans d’Andilana, ha compartit l’aposta del grup per la integració, creixement i reconeixement de les persones, amb una plantilla amb un gran pes de persones estrangeres. “El talent és gratitud que no té fronteres”, ha dit.
 • Xevi Montoya, director de Playbrand, ha valorat la dificultat per a les pime d’incorporar pràctiques de reforma horària, però ha exposat com “des de la convicció de voler ser una empresa que mereixi la pena ser viscuda” han incorporat un conjunt de bones pràctiques saludables i de reforma horària.

La segona part de la sessió ha estat pràctica, amb tallers simultanis a les aules de l’edifici de l’ESCI-UPF, que han permès conèixer en profunditat les bones pràctiques i iniciatives premiades. Aquests tallers han estat dinamitzats per representants de cada organització guanyadora i ha estat un espai on s’ha pogut dialogar i aprofundir en les bones pràctiques i la gestió de l’RSE de cada cas.

En la moderació dels tallers s’ha comptat amb la participació de persones representats d’organitzacions guanyadores dels Premis Respon.cat 2017: Ramon Novell (Cafès Novell), Maria Lluisa Benlloch (Novartis), Gemma Sivill (Fundació Pro Penedès) i Marina Garcia (Parlament de Catalunya).´

Durant els tallers s’ha proporcionat a les persones assistents les fitxes impreses que descriuen les pràctiques de les empreses reconegudes amb els Premis Respon.cat 2018. Us podeu descarregar les fitxes en aquests enllaços:

 • Premi Respon.cat a la trajectòria del compromís en RSE per a empresa gran: Comexi [vídeo][fitxa]
 • Premi Respon.cat a la trajectòria del compromís en RSE per a empresa petita i mitjana: Coral Transports & Stoks [vídeo][fitxa]
 • Reconeixement Respon.cat al programa empresarial de voluntariat: Zurich [vídeo][fitxa]
 • Reconeixement Respon.cat al programa empresarial ambiental de col·laboració: Família Torres [vídeo][fitxa]
 • Reconeixement Respon.cat als territoris socialment responsables: Barri de Marianao de Sant Boi de Llobregat representat per la Fundació Marianao [vídeo] [fitxa]
 • Reconeixement Respon.cat a la gestió de la diversitat d’origen: Andilana [vídeo][fitxa]
 • Reconeixement Respon.cat a les bones pràctiques empresarials de reforma horària: Playbrand [vídeo][fitxa]
 • Reconeixement a la trajectòria personal en RSE: Cristóbal Colón, president de La Fageda [Document homenatge]

Els Premis Respon.cat s’organitzen en conveni amb el Departament d’Empresa i Coneixement de la Generalitat de Catalunya i amb la col·laboració del Consell General de Cambres de Catalunya. Compten, a més, amb la col·laboració del Departament de Treball, Afers Socials i Famílies en el Reconeixement Respon.cat a les bones pràctiques empresarials de reforma horària.

About author

Le podría interesar también

Últimas noticias

Jornada “Per a quan la llei catalana de mecenatge?” organitzada per la Fundació Catalunya Cultura

El proper 20 de setembre a les 10h tindrà lloc la Jornada “Per a quan la llei catalana de mecenatge?” organitzada per la Fundació Catalunya Cultura al Teatre Nacional de

Últimas noticias

Respon.cat aprueba el Plan de acción para el 2016

La asamblea integrada por las empresas miembros de la asociación aprobó las líneas de acción del 2016 También se creó el Consejo social integrado por diferentes organizaciones El pasado lunes

Últimas noticias

Jornada “Conectamos y desarrollamos sinergias con nuestros grupos de interés”

El próximo 14 de diciembre tendrá lugar la sesión virtual Jornada “Conectamos y desarrollamos sinergias con nuestros grupos de interés” Respon.cat organiza una sesión abierta a las empresas sobre cómo