Ja hi ha 131 empreses adherides als acords voluntaris per a la reducció d’emissions a Catalunya

Ja hi ha 131 empreses adherides als acords voluntaris per a la reducció d’emissions a Catalunya

  • Les noves empreses firmants van recollir el Certificat d’empresa Adherida al Programa d’Acords Voluntaris de Reducció d’emissions de CO2.
  • Diverses empreses membres i relacionades amb Respon.cat entre les firmants.

TESUn total de 131 empreses, entitats i institucions catalanes han signat el Programa d’Acords Voluntaris de Reducció d’emissions de CO2, per a la reducció d'emissions de gasos d'efecte hivernacle, promogut pel Departament de Territori i Sostenibilitat. Josep Enric Llebot, secretari de Medi Ambient del Govern, i Marta Subirà, directora general de Polítiques Ambientals, van lliurar dijous passat els certificats a les últimes 46 organitzacions que s'hi han adherit.

Els acords voluntaris són un segell de qualitat que es pot obtenir a Catalunya si s'acredita un compromís ferm per a la reducció dels gasos d'efecte hivernacle, responsables del canvi climàtic. Formar-ne part comporta elaborar cada any un inventari d'emissions i implantar mesures per reduir-les, amb un programa es porta a terme en tres passos: adhesió, avaluació i actuació.

Dues terceres parts són empreses privades, però també hi ha un 20% d'organismes públics i un 11% d'ONL. El programa s'adreça a qualsevol organització amb capacitat de reduir les emissions, i s'entén que suposa un bon posicionament per a l'empresa, que així pot millorar la competitivitat ja que redueix la dependència dels recursos fòssils.

Entre les empreses participants als acords hi ha membres de Respon.cat, que volem mostrar: LavolaTMB (F.C. Metropolità de Barcelona i Transports de Barcelona), Escola Superior de Comerç Internacional (ESCI-UPF), MangoAigües de Barcelona, Fundació Joia i Apunts, i Tarannà Viatges amb sentit. I altres com l'Hospital Plató i l'Institut Català d’Oncologia hi són per mitjà de La Unió Catalana d'Hospitals.

També volem citar altres empreses relacionades com ara B-Biosca i la Fundació Ramon Noguera, participants de la primera edició de l'RSE.Pime, o Gràfiques Ortells, i el Celler Raimat de Codorniu, participants al programa tRanSparÈncia.

Mònica Fornt, directora de Responsabilitat Social de Papelmatic, entrevistada a TV3 per la firma dels Acords voluntaris de CO2

Mònica Fornt, directora de Responsabilitat Social de Papelmatic, entrevistada a TV3 per la firma dels Acords voluntaris de CO2

L'empresa que va sortir destacada a la notícia de TV3 va ser Papelmàtic, una empresa familiar de Cornellà de Llobregat que és una de les 17 participants a l'edició del programa RSE.Pime que s'està portant a terme aquest any. Papelmatic elabora productes de cel·lulosa per a higiene personal. Fa anys que van implantar mesures ambientals i l’any passat es va adherir al Programa d’Acords Voluntaris de Reducció d’emissions de CO2. En aquest temps, han pres diferents mesures per a reforçar el compromís amb el medi ambient com ara la substitució dels equips d’il·luminació i climatització de les oficines per uns més eficients i un curs de conducció eficient per als conductors dels camions de repartiment, que els ha permès reduir el consum de carburant. El 2015 han passat a consumir energia verda, d’origen 100% de fonts renovables, i han implantat la recollida selectiva a les oficines per a la reducció de la fracció de rebuig. Una altra mesura que volen fer és la substitució d’equips d’il·luminació halògens per uns amb leds a una altra zona d’oficines. Papelmatic espera per aquest any reduir un 20% el consum energètic gràcies als nous equips més eficients i contribuir així a la mitigació del canvi

Durant el 2014 s'han posat en marxa prop de 200 actuacions dins Programa d’Acords Voluntaris. La meitat estan relacionades amb l'optimització del consum elèctric; un 22% amb la mobilitat; un 8% amb el combustible. També cal tenir en compte les actuacions de sensibilització dels propis equips i de la clientela, que representen un 17% del total.

La suma de les emissions de gasos d'efecte hivernacle dels inventaris que han reportat les organitzacions en l'any 2013 va representar l'1% de les emissions totals de Catalunya. Analitzant les dades de 2013 respecte a les reportades en el 2012 es confirma que s'ha aconseguit en conjunt una reducció de les emissions del 2%, el que representa una reducció de 7.500 tCO2 eq.

About author

Le podría interesar también

Sin categorizar

Respon.cat participarà a la primera Jornada d’RSE del sector bellesa #bellezaresponsable organitzada per Beauty Cluster Barcelona i Corresponsables

Respon.cat participarà a la primera Jornada Anual de Responsabilitat Social Corporativa en l’àmbit de la Bellesa, organitzada per Beauty Cluster Barcelona i Corresponsables.   La jornada tindrà lloc el el 18

Sin categorizar

[Jornada] Inversions d’impacte, organitzada per Caixa d’Enginyers

Caixa d’Enginyers, empresa membre de Respon.cat, organitza la taula rodona “Inversions d’impacte” juntament amb Spainsif i Amundi. La sessió tindrà lloc el 4 d’octubre a les 19.00 a la Borsa

Sin categorizar

Housing First, aposta de país

El dret a l’habitatge està recollit dins el Focus de l’RSE de la Responsabilitat Social: Cohesió Social Suara, empresa membre de Respon.cat, participa en el “Housing First”