Idili Lizcano @idililizcano (@alqvimia): “L’economia del vell paradigma crea patiment”

Alquimia_simpsi_Respon.cat

  • Aquest dissabte 3 de febrer va tenir lloc el primer dia del "Simposi Interioritat Compromesa", organitzat per la Plataforma País Conscient: "el país creix quan les persones creixen".
  • El presdent d'Alqvimia, empresa membre de Respon.cat, hi ha participat com a ponent.

Entre els ponents del primer dia va intervenir Idili Lizcano, president de l'empresa cosmètica Alqvimia, amb seu a Tortellà i membre de Respon.cat. Alqvimia és una pime amb una altíssima consciència gràcies al lideratge conscient de l'Idili. Aporto algunes de les seves reflexions a partir de les piulades que vaig fer.

L’@ ha donat una lliçó d’empresa conscient  del nou paradigma. Un honor que formi part de  i un exemple per a tots 

Simposi Interioritat Conscient.  d’ parla d’Economia i felicitat. Va crear el . L’economia especulativa és un 97%, és una dictadura de l’econ especulativa sobre la productiva.

L’Idili era un filòsof que es va sentir cridat a fer una empresa per fer coses positives, al marge de les empreses guiades per la neurosi. El nou paradigma es basa en la consciència, que és amor. 

L’economia del vell paradigma crea patiment, per a les persones, animals, planeta... El 70% de les persones pateixen al lloc de treball, insatisfetes. Entre els 15 i els 25 anys hi ha més morts per suïcidis que per accidents. El motor de tot és l’ego, ens han castrat la part comunitària.

Sols importa fer diners. A sobre per a accionistes que no fan res. Jo no vull accionistes. Ja creixeré més lent. Genera un model de cobdícia. I finalment empreses tòxiques. No sols per al medi, per les persones. En algun moment també la meva empresa ha tingut algun període tòxic... La crisi des del 2008 no és econòmica, és de cobdícia. És impossible pensar un món millor si no canviem l'economia. 

Per què no crear empreses on l’Eros sigui el motor? Què volem, amor o insatisfacció? Per què les empreses han de ser llocs horribles on la gent malviu? Massa obsessió per la rendibilitat fruit de mala comprensió de què és la riquesa. La prosperitat és una benedicció, compartida!

Massa gent viu en el llindar de la pobresa! L'Idili no creu en l’austeritat sinó en la prosperitat però compartida. Abundància. L’austeritat és masculina i la prosperitat és femenina.

Empresa del nou paradigma: La direcció ho ha de tenir clar. Els quadres intermedis també ja que ho poden aturar. El flux d’informació ha de ser bidireccional amunt-avall. Tothom ha d’estar alineat, començant per RH. La persona ha de ser el centre, no el capital. Un bon equip... Amb formació. L’empresa ha de ser un espai de transformació personal, on també puguis créixer espiritualment. I cal pagar salaris dignes. Interessa un país mesocràtic. Conciliació: empleats feliços treballen millor. Ambient de treball equip. Lideratge ètic basat en l’exemple...

Com pots liderar si estàs neuròtic? Per això escoles negoci ja fan mindfulness. No contaminar en cap fase. Energies renovables (són de SomEnergia). Estudien el lloc de treball, fengshui. Crear espais de convivència. A CanCamps tenen l’Alqvimia Academy. Fan petites introspeccions.

Cal potenciar el talent. Catalunya és un país d’empreses. A Tortellà amb 600 habitants són 6 empreses. Moltes han de fer un procés de transformació però primer cal comprar coses d’aquí, d’aquestes pimes. Podem fer de Catalunya un país capdavanter del món en empresa conscient
Ens hem de moure per la passió. A Catalunya i a Europa sols podem triomfar fent productes d’alt valor afegit.

Le podría interesar también

La FEGP y Respon.cat colaborarán para un modelo de competitividad socialmente responsable

La Federación Empresarial del Gran Penedès y la asociación empresarial Respon.cat aumentarán su colaboración para contribuir a una competitividad basada en el desarrollo sostenible. La colaboración que ya mantenían se

Fidem, ACM, Caixa Enginyers i UPF mostres bones pràctiques concretes per avançar en els ODS, a la Jornada de TSR i transparència

Per avançar vers el Desenvolupament Sostenible amb els ODS, cal que en el territori es donin compromisos múltiples i aliances multilaterals i que es vinculin a reptes significatius de país. Aquest divendres

Iniciamos el RSE.PIME 2020-2021 con dieciocho organizaciones dispuestas a avanzar en su gestión responsable

Este martes ha puesto en marcha el RSE.pime 2020-2021 que este año se desarrollará en formato virtual. La selección de organizaciones incorpora cinco microempresas, diez empresas pequeñas y tres empresas