Ametller Origen, primera cadena de distribució a adherir-se a l’Hora del Planeta amb el tancament de les seves botigues

  • Ametller Origen, empresa membre de Respon.cat, s’adhereix a la iniciativa sostenible ‘l’Hora del Planeta’ per lluitar contra el canvi climàtic.
  • La companyia té com a objectiu arribar a la neutralitat d’emissions en abast 1, 2 i 3 l’any 2027  i entre altres iniciatives ha impulsat el moviment #FemCamí per promoure uns hàbits de vida i consum més saludables i sostenibles.
  • Les 115 botigues que la companyia té arreu del territori abaixaran la persiana aquest dissabte a les 20.30 h per mostrar el seu suport a la iniciativa l’Hora del Planeta.

Barcelona, 25 de març de 2021. Ametller Origen -empresa d’alimentació especialitzada en productes frescos i elaborats de qualitat- s’adhereix a la iniciativa sostenible ‘l’Hora del Planeta’ per lluitar contra el canvi climàtic. Es tracta de la primera cadena de distribució a sumar-se a l’apagada elèctrica voluntària –prevista per aquest dissabte 27 de març de les 20.30 h a les 21.30 h- amb el tancament de les seves 115 botigues trenta minuts abans de l’horari habitual.

El nostre objectiu és arribar a la neutralitat d’emissions en abast 1, 2 i 3, l’any 2027, vint-i-tres anys abans de l’Acord de París. Estem convençuts de que cada petita acció és un pas per frenar l’augment de temperatura del planeta i avançar plegats cap a un món mes sostenible. Per això, ens adherim a aquesta campanya internacional amb el tancament de totes les nostres botigues a les 20.30 h, acció amb la qual involucrem als nostres consumidors”, afirma el director general d’Ametller Origen, Josep Ametller.

L’Hora del Planeta, iniciativa impulsada per la World Wild Fund for Nature (WWF), se celebra cada últim dissabte de març amb l’objectiu de conscienciar a ciutadans, organitzacions i empreses sobre la necessitat de prendre mesures urgents contra el canvi climàtic. Aquest any, l’organització fa una crida als líders mundials per assolir un ambiciós pla global que contribueixi a la recuperació de la naturalesa en la pròxima dècada.

#FemCamí: el moviment per avançar cap a un món més saludable i sostenible

En aquesta línia, i dins la seva estratègia de Responsabilitat Social Corporativa, Ametller Origen ha impulsat, aquest any, femcami.org. Es tracta d’un moviment participatiu, obert a ciutadans, empreses i institucions, per promoure uns hàbits de vida i consum més saludables i sostenibles. “Des de l’any 2015 treballem per impulsar canvis que ens permetin minimitzar els efectes de la nostra activitat en el medi ambient. Hem plantat ja 100 llavors, que es corresponen a accions de millora en l’àmbit de la sostenibilitat i la salut i seguim treballant-hi”, afirma Ametller.

En el marc d’aquesta campanya, la companyia aposta per l’agricultura sostenible per reduir la petjada de CO2 dels seus conreus amb tècniques innovadores d’estalvi d’aigua i fertilitzants, el maneig sostenible de les plagues i la preservació de la biodiversitat.
Tanmateix, Ametller Origen vol posar en marxa, aquest any, la recollida selectiva d’envasos a les seves botigues, per tal de que aquests tornin a ser un actiu en la seva cadena de valor, i treballa un full de Ruta per, a partir del càlcul de les emissions de CO2 i GEH de totes les empreses del grup, aplicar mesures de reducció i compensació per lluitar contra el canvi climàtic.

Sobre Ametller Origen

El Grup Ametller Origen és una empresa d’alimentació especialitzada en productes frescos i elaborats de qualitat. Fruit de la seva experiència com a agricultors i productors, han consolidat un model de negoci d’integració vertical, controlant des de l’origen els productes que ofereixen a la seves botigues, tant la seva fruita i verdura com els seus productes elaborats. El Grup compta amb camps de cultiu i fruiters al llarg de tot l’eix de la mediterrània, un obrador central de productes elaborats i un equip format per més de 1.500 treballadors.

Font: ametllerorigen.cat

About author

Le podría interesar también

[Vídeo] Airpharm s’anticipa a la crisi de la COVID-19 amb un protocol intern per evitar el contagi

Amb la voluntat de mostrar com responen les empreses compromeses davant la crisi del coronavirus, Respon.cat ha elaborat un recull de vídeos amb propostes, bones pràctiques, crides o altres iniciatives

Sin categorizar

Josep Santacreu és el líder millor valorat de la sanitat espanyola

Josep Santacreu, president de Respon.cat i conseller delegat de DKV Assegurances, és el lídeu millor valorat d ela sanitat espanyola. El Monitor Empresarial de Reputació Corporativa ha fet pública la

Novedades

Damos la bienvenida a trece nuevas empresas miembros en Respon.cat

Damos la bienvenida trece nuevas empresas como miembros de Respon.cat: Asemon Consultors Laborals, Assenur, ALOVA, Biovert, Calaf grup, Col·legi i Associació d’Agents Immobiliaris de Girona, Fundació Ared, Grafix, HP Barcelona,