Ampliem el termini d’inscripció de l’RSE.Pime fins al 15 de juliol

Ampliem el termini d’inscripció de l’RSE.Pime fins al 15 de juliol

  • La convocatòria per sol·licitar de participar en el programa RSE.Pime està oberta fins al 15 de juliol.
  • L'RSE.Pime és una oportunitat perquè les pimes avancin en la gestió de les responsabilitat social en cinc sessions presencials i dues tutories personalitzades.

  Més informació sobre l'RSE.Pime   Sol·licitud d'inscripció a l'RSE.Pime FINS AL 15 de juliol

Presentació de l'RSE.Pime

 L'RSE.Pime l'organitza Respon.cat ambel suport de la Generalitat de Catalunya i la col·laboració del Consell de Cambres de Comerç.

RSE.Pime és un programa pràctic d’implantació de l’RSE a les pimes catalanes organitzat per Respon.cat que compta amb el suport del Departament d’Empresa i Coneixement de la Generalitat de Catalunya i la col·laboració del Consell de Cambres de Catalunya.

RSE.Pime ha de servir per a què les empreses participants acabin disposant d’un Pla d’acció d’RSE que hagi estat elaborat per elles mateixes, seguint la metodologia proposada i comptant amb l’acompanyament expert i espais de trobada amb les altres empreses participants.

A QUI S´ADREÇA?


El programa s’adreça a persones del nivell directiu de pimes i microempreses que durant mig any es reuniran un cop al mes per aprofundir en el sentit empresarial de l’RSE i desenvolupar el propi Pla d’acció. Rebran eines i procediments de millora en la gestió econòmica, social i ambiental  a partir de la implantació dels valors d’RSE a la cultura empresarial de l’organització.

La força d’RSE.Pime és que ofereix a les empreses de manera àgil un programa complet d’aprenentatge sobre l’RSE amb 5 tallers directius en grups reduïts, més dues sessió de consultoria a l’empresa, i una darrera trobada general per avaluar, tot orientat a l’acció.
COM S´ESTRUCTURA


RSE.Pime s’estructura com una xarxa d’aprenentatge de Responsabilitat Social que pretén la integració de la sostenibilitat en les 15 pimes seleccionades com a participants.

Després d’una introducció al marc conceptual i una autoavaluació, una anàlisi de la sostenibilitat segueix en què cada empresa reflexiona sobre l’impacte social de la seva activitat principal i busca solucions que poden tenir un efecte positiu en les persones, el medi ambient i la comunitat. El resultat és un pla d’acció que es discuteix amb altres gestors que participen a la xarxa d’aprenentatge. Al final del programa, els participants han comprès què significa la sostenibilitat per als seus negocis, han tingut l’oportunitat d’experimentar i han conformat un pla d’acció.

  • Disposar d’un Pla d’acció elaborat per la pròpia empresa per mitjà d’un procés àgil i pràctic.
  • Començar immediatament a gestionar la pròpia RSE mitjançant un programa adaptat a les característiques de les pimes.
  • Disposar d’un acompanyament expert i la possibilitat de compartir els progressos amb altres directius de pimes, creant sinergies.
  • Participar d’una xarxa de coneixement més enllà del període inicial. Gaudir de visibilitat del compromís i del reconeixement d’haver participat en el programa (logo acreditatiu)

Els cinc tallers presencials es realitzen al Consell de Cambres de Barcelona (Av Diagonal 452-454, Barcelona), i les dates fixades són les següents (sempre en dimarts i de 9.00-13.00h):

  • • 17 de setembre
  • • 8 d'octubre
  • • 29 d'octubre
  • • 19 de novembre
  • • 3 de desembre

About author

Le podría interesar también

Sin categorizar

Munté: "Al país que volem, les empreses més avançades i punteres aposten clarament per la Responsabilitat Social"

La consellera de la Presidència ha participat a la segona edició dels premis Respon.cat, que ha tingut lloc a la Seu Vella de Lleida La consellera de la Presidència, Neus

Sin categorizar

Respon.cat amplia el Consell Social

En la darrera Assemblea es va aprovar la incorporació de quatre noves organitzacions a formar part del Consell social de Respon.cat. Amb aquestes quatre noves incorporacions se suma un total

Sin categorizar

N2a Express, green màrqueting

Encarem el nou repte d’aquesta crisi sanitària i econòmica, amb més creativitat, i amb un enfocament més clar dels nostres valors. Creie que l’economia social, independent de l’activitat de l’empresa,