Contra el malbaratament alimentari: Menjar samarità

ODS_Objectius_Desenvolupament_Sostenible_Respon.cat_SDG_Icons_CAT-01-02
Cohesio_Social_Focus_Respon.cat

 

[Article] Menjar samarità

de Carina Farreras
La paradoxa que es dóna en els nostres temps és la següent: persones que passen gana d’una banda; menjar que es llença, de l’altra. Quan passa el camió de les escombra­ries per recollir els desaprofitaments que ha deixat l’escola, els alumnes han arribat ja a casa. Un de cada quatre viu en llars pobres, amb pares preocupats perquè no saben si aconseguiran menjar per a aquesta –i cada– nit. Amb les escombraries escolars se’n va el sobrant del dinar que no ha estat consumit aquell dia. Pasta, ver­dura, llegum, pollastre, carn, peix... etcètera. Racions d’aliments cuinats, saborosos, nutritius, equilibrats, reaprofitables a un cost energètic mínim per l’usuari final.
Totes les escoles cuinen per sobre del que acaben menjant els seus comensals: per si una safata cau, per si hi ha més repeticions, per si s’hi apunta algun professor no previst inesperadament, per si ve inspecció... Resultaria temerari donar un xifra de l’excedent global a les escoles de Catalunya. Aquesta xifra depèn de variables com l’eficiència de la cuina o la mida del menjador. S’estima que a petites escoles d’un centenar d’alumnes podrien quedar per consumir entre dues i cinc ra­cions diàries de mitjana. Si el centre augmenta a 200 nens, podria arribar a 5 o 7 racions. En escoles que tenen més d’un miler de nens estaríem parlant de 30 o 40 ra­cions al dia. Es tracta de mitjanes, i en alguns centres l’excedent és més gran que en d’altres. Hi cal afegir els testimonis, les mostres obligatòries que exigeix la inspecció per fer anàlisi. Però no hi ha dades generals sobre les escoles, i com que no n’hi ha, no existeixen, i resulta difícil actuar sobre el que no existeix.[llegir més]
Font: www.lavanguardia.com

About author

Le podría interesar también

Últimas noticias

Dia internacional de la micro, petita i mitjana empresa

Avui 27 de juny, amb motiu del Dia Internacional de les pimes, Respon.cat ha elaborat un monogràfic amb experiències de bones pràctiques de Responsabilitat Social de pìmes. Vinculat a aquesta diada,

Últimas noticias

La preparació és la clau de l’èxit per a una comunicació eficaç en les intervencions públiques

Respon.cat ha organitzat una sessió destinada a millorar les habilitats de portaveus amb l’expert en comunicació Joan Francesc Cànovas, a l’espai del Konsac, empresa membre de Respon.cat La sessió ha

Últimas noticias

Caixa d’Enginyers s’adhereix al Pacte Mundial de les Nacions Unides

El passat 21 de novembre Caixa d’Enginyers, empresa membre de Respon.cat, s’ha adherit al Pacte Mundial de les Nacions Unides. Respon.cat és firmant d’aquesta iniciativa voluntària d’RSE i desenvolupament sostenible del