Pimes catalanes reforcen la seva Responsabilitat Social a Vilanova i la Geltrú
- Amb la novena edició del Programa RSE.Pime ja sumen més de 170 pimes que han volgut millorar la gestió de la seva responsabilitat social.
- La Confraria de Pescadors de Vilanova i la Geltrú ha pres part en el programa RSE.Pime, juntament una altra empresa vilanovina, Sepes, Centre d’Atenció Domiciliària.
- Enguany el Programa RSE.Pime ha acollit setze organitzacions: sis microempreses, vuit empreses petites i una empresa mitjana, de diferents territoris catalans i diversos sectors d’activitat
Els nous requeriments de competitivitat empresarial, entre els quals hi ha la sostenibilitat o la captació de talent, han entrat amb força a les empreses, incloent les petites i mitjanes. Algunes organitzacions integren aquest sentit de responsabilitat cap a la societat en la seva estratègia i model d’empresa.
Des del setembre passat, una selecció de pimes ha estan seguint l’acompanyament RSE.Pime per fer un salt qualitatiu en la gestió de la seva Responsabilitat Social i donar així robustesa a aquest model i fer-ne un model de competitivitat, a partir d’un enfocament responsable en els cinc vectors d’impacte: econòmic, laboral, ambiental, social i bon govern. Al llarg de mig any, persones directives de les 15 pimes han participat en tallers per compartir punts de vista i adquirir habilitats per orientar-se a crear valor compartit.
La primera i la darrera sessió de l’RSE.Pime són presencials per tal d’afavorir espais per compartir coneixement i experiència entre les empreses participants. Aquest és un dels aspectes mes ben valorat del programa ja que sovint són empreses amb un gran compromís que se senten més fortes quan es troben amb altres organitzacions que també treballen des d’aquest enfocament empresarial basat en els valors, ja que s’adonen que hi ha una clara tendència creixent en aquest sentit en el teixit empresarial de petita i mitja empresa.
La jornada final de l’edició 2022-23 de l’RSE.Pime ha tingut lloc a Vilanova i la Geltrú, a la seu d’una de les participants d’enguany, la Confraria de Pescadors de Vilanova i la Geltrú. Una entitat històrica de la ciutat que va néixer per gestionar, incentivar, fomentar i millorar la Llotja de Vilanova i la Geltrú.
La Confraria de Vilanova és una de les que obté un major volum de captures a Catalunya. Acull una flota pesquera de 53 embarcacions, que diàriament proveeixen la Llotja vilanovina, capturen peix fresc de diverses varietats amb tècniques de pesca artesanals com: encerclament, tresmall, palangre, nansa, gànguil, sardinal, bou…La Confraria de Pescadors de Vilanova, molt conscient del gran impacte que genera aquest sector, és una entitat molt preocupada per la sostenibilitat i la gestió de la seva responsabilitat envers la societat.
La trobada, que posa fi als 10 tallers del programa, ha acabat amb un dinar al Dinou, un indret molt emblemàtic i també carregat de compromís. En primer lloc, cal destacar que ocupa un espai singular, un petit palau al mig de Vilanova, la casa on va néixer el poeta Manel de Cabanyes l’any 1808. El Dinou apareix seleccionat a la Guia Slow Food de Barcelona i fa tres temporades que és distingit amb el caragolet que l’identifica com a un dels “ninges de la sostenibilitat”, un dels 100 restaurants escollits per aquesta iniciativa.
El programa RSE.Pime està promogut per l’associació empresarial Respon.cat, i es fa amb el suport del Departament d’Empresa i Treball de la Generalitat i la col·laboració del Consell de Cambres de Comerç i altres organitzacions empresarials com la UEA.
Amb aquesta edició que ara acaba, ja són més de 170 les pimes que hi han participat, després de l’èxit de vuit edicions anteriors, i ja està oberta la propera edició en la qual noves empreses petites i mitjanes i també microempreses podran optar a ser-hi seleccionades per aprofitar aquest acompanyament gratuït a càrrec de Respon.cat.
Le podría interesar también
[Entrevista] Maria Emília Gil: Per a La Unió és un autèntic privilegi formar part de Respon.cat
Recull d’entrevistes realitzades a empreses membres de Respon.cat en el el marc de col·laboració amb Corresponsables, media partner especialitzat en RSE i empresa membre de l’Associació. Aquestes entrevistes mostren algunes
Artículo de Lozano en el diario ARA “¿Por qué necesitamos respon.cat”
Tras el acto de presentación de la iniciativa respon.cat, donde Josep Maria Lozano hizo una intervención defendiendo la conveniencia de disponer de un organismo como este, hoy el experto en RSE
Respon.cat crea el Consejo social como órgano de participación de diversos agentes
La Asamblea general de Respon.cat, integrada por 51 empresas Miembros, aprobó ayer la creación del Consejo social, cuya creación se hizo pública ayer en la asamblea constituyente. Los Estatutos [texto en catalán]