Pimes catalanes reforcen la seva Responsabilitat Social a Vilanova i la Geltrú

Pimes catalanes reforcen la seva Responsabilitat Social a Vilanova i la Geltrú

  • Amb la novena edició del Programa RSE.Pime ja sumen més de 170  pimes que han volgut millorar la gestió de la seva responsabilitat social.
  • La Confraria de Pescadors de Vilanova i la Geltrú ha pres part en el programa RSE.Pime, juntament una altra empresa vilanovina, Sepes, Centre d’Atenció Domiciliària.
  • Enguany el Programa RSE.Pime ha acollit setze organitzacions: sis microempreses, vuit empreses petites i una empresa mitjana, de diferents territoris catalans i diversos sectors d’activitat

Els nous requeriments de competitivitat empresarial, entre els quals hi ha la sostenibilitat o la captació de talent, han entrat amb força a les empreses, incloent les petites i mitjanes. Algunes organitzacions integren aquest sentit de responsabilitat cap a la societat en la seva estratègia i model d’empresa.Confraria VNG

Des del setembre passat, una selecció de pimes ha estan seguint l’acompanyament RSE.Pime per fer un salt qualitatiu en la gestió de la seva Responsabilitat Social i donar així robustesa a aquest model i fer-ne un model de competitivitat, a partir d’un enfocament responsable en els cinc vectors d’impacte: econòmic, laboral, ambiental, social i bon govern. Al llarg de mig any, persones directives de les 15 pimes han participat en tallers per compartir punts de vista i adquirir habilitats per orientar-se a crear valor compartit.

La primera i la darrera sessió de l’RSE.Pime són presencials per tal d’afavorir espais per compartir coneixement i experiència entre les empreses participants. Aquest és un dels aspectes mes ben valorat del programa ja que sovint són empreses amb un gran compromís que se senten més fortes quan es troben amb altres organitzacions que també treballen des d’aquest enfocament empresarial basat en els valors, ja que s’adonen que hi ha una clara tendència creixent en aquest sentit en el teixit empresarial de petita i mitja empresa.

Confraria VNGLa jornada final de l’edició 2022-23 de l’RSE.Pime ha tingut lloc a Vilanova i la Geltrú, a la seu d’una de les participants d’enguany, la Confraria de Pescadors de Vilanova i la Geltrú. Una entitat històrica de la ciutat que va néixer per gestionar, incentivar, fomentar i millorar la Llotja de Vilanova i la Geltrú.

La Confraria de Vilanova és una de les que obté un major volum de captures a Catalunya. Acull una flota pesquera de 53 embarcacions, que diàriament proveeixen la Llotja vilanovina, capturen peix fresc de diverses varietats amb tècniques de pesca artesanals com: encerclament, tresmall, palangre, nansa, gànguil, sardinal, bou…La Confraria de Pescadors de Vilanova, molt conscient del gran impacte que genera aquest sector, és una entitat molt preocupada per la sostenibilitat i la gestió de la seva responsabilitat envers la societat.

La trobada, que posa fi als 10 tallers del programa, ha acabat amb un dinar al Dinou, un indret molt emblemàtic i també carregat de compromís. En primer lloc, cal destacar que ocupa un espai singular, un petit palau al mig de Vilanova, la casa on va néixer el poeta Manel de Cabanyes l’any 1808. El Dinou apareix seleccionat a la Guia Slow Food de Barcelona i fa tres temporades que és distingit amb el caragolet que l’identifica com a un dels “ninges de la sostenibilitat”, un dels 100 restaurants escollits per aquesta iniciativa.

El programa RSE.Pime està promogut per l’associació empresarial Respon.cat, i es fa amb el suport del Departament d’Empresa i Treball de la Generalitat i la col·laboració del Consell de Cambres de Comerç i altres organitzacions empresarials com la UEA.

Amb aquesta edició que ara acaba, ja són més de 170 les pimes que hi han participat, després de l’èxit de vuit edicions anteriors, i ja està oberta la propera edició en la qual noves empreses petites i mitjanes i també microempreses podran optar a ser-hi seleccionades per aprofitar aquest acompanyament gratuït a càrrec de Respon.cat.

 

Agrupat RSE.Pime 22-23

About author

Le podría interesar también

Novedades

Salut Planetària: quan la salut de les persones depèn de la salut del planeta

Ja podeu consultar el vídeo de la sessió “Salut Planetària: quan la salut de les persones depèn de la salut del planeta”, organitzat pel CADS i la Secretaria de Salut

Iniciem el cicle de visites a empreses membres de Respon.cat visitant bonÀrea a Guissona

Hem iniciat el cicle de visites a empreses membres de Respon.cat, que es faran trimestralment, per descobrir de primera mà les seves bones pràctiques. La primera d’aquestes visites va ser

Últimas noticias

#ODS Objetivo 12: Garantizar modalidades de consumo y producción sostenibles

“Garantizar modalidades de consumo y producción sostenibles” es el duodécimo de los 17 Objetivos de Desarrollo Sostenible aprobados por Naciones Unidas para el período 2015-2030 El consumo y la producción