[Article] #UnintEmpreses per fer front a COVID-19, de la directora del Pacte Global de l’ONU

[Article] #UnintEmpreses per fer front a COVID-19, de la directora del Pacte Global de l’ONU

  • El Pacte Mundial de les Nacions Unides, membre del consell social de Respon.cat,  fa una crida als líders de negocis de tot el món a unir-se per donar suport als treballadors, les comunitats i les empreses afectades per la pandèmia COVID-19.
  • Lise Kingo, consellera delegada i directora executiva del Pacte Global de Nacions Unides, afirma que "la recuperació ràpida depèn de la continuïtat de negoci, i perquè això passi, caldrà que ens ajudem els uns als altres".

A continuació podeu llegir un article de Lise Kingo, consellera delegada i directora executiva del Pacte Global de Nacions Unides, publicat el 16 de març el 2020.

Unir les empreses per fer front a COVID-19 mitjançant els Deu Principis

Quan el món es desperta a l’amenaça global de la pandèmia COVID-19, el secretari general de l’ONU, António Guterres, ha declarat la guerra contra aquest virus. El seu missatge és clar: com a família humana, estem junts i ho passarem junts. La propagació del virus serà màxima i les nostres economies es recuperaran.

Mentrestant, hem d’actuar junts per frenar-ne la difusió i mirar-nos els uns dels altres, i no menys els que tenen més risc: la gent gran i els malalts, els pobres i els marginats. Així mateix, hem de parar molta atenció a les persones més vulnerables a la seva incidència econòmica: petites empreses, treballadors de la cadena de subministrament i dones, que sovint tenen una càrrega assistencial desproporcionada.

Enmig del risc real i creixent d'una recessió global, els mercats financers estan caient i el secretari general de les Nacions Unides ens ha instat a mantenir-nos tranquils i recollits, afirmant que - “és un moment per a la prudència, no per al pànic. Ciència, no estigma. Fets, no por".

Com a comunitat empresarial global, ens deixem guiar per aquest missatge de determinació, solidaritat i prudència en les properes setmanes i mesos. Aprofitem del poder dels Deu Principis del Pacte Mundial de les Nacions Unides i estem units i enfrontem la pandèmia COVID-19.

El Pacte Mundial de les Nacions Unides fa una crida especial per a una resposta corporativa a la pandèmia: Perquè totes les empreses prenguin accions col·lectives per frenar el brot COVID-19 i s’uneixin junts per facilitar la continuïtat del negoci per a una ràpida recuperació.
A mesura que el virus continuï estès per tot el món, cal estar al darrere de l’esforç global de l’Organització Mundial de la Salut, els governs i les autoritats sanitàries per prevenir, detectar i gestionar la pandèmia, pràcticament, financerament i mitjançant la subministrament estable de subministraments assequibles de productes bàsics, serveis i serveis bàsics per a la vida.

Com a mínim, hem de garantir que els empleats tinguin accés a un entorn laboral segur amb tota la precaució que es faci per limitar l’exposició al virus, buscant també els treballadors de la cadena de subministrament global, que sovint viuen i treballen en barris propers sense accés a instal·lacions sanitàries. Cal unir-nos solidàriament i prendre mesures per protegir els empleats i treballadors de la cadena de subministrament de despeses sanitàries catastròfiques, excedències no remunerades, atur i recessió econòmica a llarg termini.

La recuperació ràpida depèn de la continuïtat del negoci

En una economia global connectada, ja veiem que les cadenes de comerç i subministrament es veuen alterades, posant en perill l’estabilitat financera de les empreses i les economies. Els economistes de l'ONU van estimar recentment que el virus COVID-19 podria costar a l'economia global més d'un bilió de dòlars americans.

Les nostres economies rebotaran més ràpidament si proporcionem suport per a la continuïtat del negoci. Però caldrà que ens ajudem els uns als altres. Fins i tot davant de la recessió, les empreses han de trobar maneres de respectar els contractes actuals, permetent flexibilitat en el lliurament i les quotes. Juntament amb el sector financer i els responsables polítics, hem de trobar maneres de posar a la seva disposició línies especials de crèdit i relaxar els reemborsaments.

Cal pensar creativament en nous instruments financers combinats per finançar empreses que donin suport a les activitats de prevenció i mitigació crítiques requerides per la pandèmia. Les nostres accions definiran la confiança, la reputació i la legitimitat dels grups d'interès a mesura que es produeix aquesta tempesta.

COVID-19 és una prova real, al començament de la dècada d’acció per assolir els Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS). Si podem unir-nos solidàriament per convertir la marea en aquesta pandèmia, segurament també tindrem el que cal per assolir l'Agenda de Desenvolupament Sostenible 2030 i crear el món que volem.

En solidaritat,

Lise Kingo
Consellera delegada i directora executiva
Pacte Mundial de les Nacions Unides

Le podría interesar también

Debat sobre reinserció laboral i càncer de mama

La FECEC, Junta contra el càncer, organitza el proper 22 d’octubre al Paranimf de la Facultat de Medicina de la Universitat de Barcelona, el debat sobre ‘Reinserció laboral i el càncer de mama’ L’objectiu de

Donem la benvinguda a les quatre noves empreses membres de Respon.cat

En les darreres setmanes s’han incorporat quatre noves empreses com a membres de Respon.cat: Fundació Privada Ilersis, Àltima Serveis Funeraris, CreaRSA Responsabilitat Social Audiovisual i TERSA Respon.cat ja acull seixanta-set empreses d’àmbits i

L’Escola Superior de Comerç Internacional (UPF) ja és membre de Respon.cat

L’Escola Superior de Comerç Internacional (ESCI UPF) s’ha incorporat com a membre de Respon.cat, iniciativa empresarial que ja acull trenta-set empreses d’àmbits i dimensions molt diverses, totes caracteritzades pel compromís