Premis Respon.cat: Empreses que tenen una trajectòria de compromís

Premis_Respon.cat_GRUP

  • Aquest dilluns al migdia ha tingut lloc la primera edició dels Premis Respon.cat a la responsabilitat social de les empreses.
  • Durant l’acte també s’ha fet la proclama de l’Ideari de l’RSE que pretén inspirar els valors positius per al teixit empresarial català.

[Nota de Premsa Premis Respon.cat 2015] Barcelona, 14 de desembre

Premis_Respon.cat_GAES2GAES i KH Lloreda, dues empreses catalanes, han estat reconegudes per la trajectòria de compromís cap a la societat, en la primera edició dels Premis Respon.cat que han tingut lloc aquest dilluns en un acte celebrat a la Casa Llotja de Mar amb la presència del conseller en funcions d’Empresa i Ocupació Felip Puig.

El Jurat ha destacat de GAES que és una Premis_Respon.cat_KH_Lloreda1empresa familiar que s’ha fet gran però que ha sabut mantenir des dels seus orígens una exemplar aposta per les persones i pel compromís social. Respecte a KH Lloreda, s’ha destacat la seva gestió sistemàtica de la responsabilitat social, l’ètica i els valors, la innovació i aposta constant pel respecte al medi ambient, per la cura del seu equip i per la col·laboració activa amb l’entorn.

Premis_Respon.cat_HP1

També ha estat reconeguda HP Barcelona pel programa de voluntariat corporatiu, el cementiri Roques Blanques pel programa ambiental de col·laboració empresa-societat, i la Garrotxa com a Territori socialment responsaJoan Espona, president del Consell Comarcal de la Garrotxa i de l'associació ADRINOC, rep el reconeixement al Territori Socialment Responsables per a la Garrotxa, dins els Premis Respon.cat 2015ble. S’han projectat uns vídeos de les cinc empreses guardonades, que s’han elaborat especialment per a l’ocasió.

Amb aquests premis s’ha volgut mostrar a la societat catalana diferents experiències de Responsabilitat Social Empresarial, però també s’ha volgut llançar un missatge al conjunt del món empresarial català sobre la Premis_Respon.cat-Roques_Blanquesnecessitat de fer un pas endavant en els compromisos empresarials. Per això, s’ha proclamat un Ideari de l’RSE, un document en format cartell que pretén ser inspirador dels valors que haurien de formar part de les empreses. Entre altres idees i valors, es manifesta que cada organització és coresponsable del seu entorn social, ambiental, econòmic i emocional alhora que s’afirma la necessitat de lideratges responsables per construir entorns ètics i de gran compromís, ambintegritat, transparència, confiança.

Josep Santacreu, president de Respon.cat i conseller delegat de DKV Assegurances, ha mostrat la seva satisfacció pel fet que, després de crear-se aquest febrer passat, ja hagi convocat uns Premis tan rellevants, així com altres accions importants com el programa RSE.Pime, o la proclama de l’Ideari.

Premis_Respon.cat_PUIG2

Després del lliurament dels premis, ha tancat l’acte Felip Puig, conseller d’Empresa i Ocupació en funcions, que ha agraït la feina de Respon.cat, en referència a l’Ideari, als Premis, i al reconeixement i difusió constant de bones pràctiques de responsabilitat social. Puig ha destacat que iniciatives com les premiades mostren que el compromís RSE no és un cost sinó una inversió amb impacte amb les persones, les empreses i la societat i que, davant la incipient recuperació econòmica, iniciatives com aquesta ens recorden i posen l’accent en coses que no hauríem de tornar a oblidar. Ha sentenciat que no pot tornar a haver creixement sense criteris de responsabilitat empresarial així com que Catalunya és un país que té els ingredients necessaris per reconstruir el model econòmic de compromís, arrelat al territori.

L’acte ha estat inaugurat per Miquel Valls, president del Consell de Cambres de Comerç de Catalunya, que ha donat la benvinguda a la Casa Llotja de Mar i ha destacat el compromís de l’organisme cameral amb la responsabilitat social, com en el programes RSE.Pime i tRanSparÈncia, o ara mateix en l’impuls per a la creació de Respon.cat.

Els premis han estat convocats per Respon.cat amb amb el suport de les Cambres de Comerç i la Generalitat de Catalunya i la col·laboració de diferents organismes empresarials i socials, com Foment, Pimec, Cecot i altres.

Prèviament a l’acte ha tingut lloc l’Assemblea general de Respon.cat, iniciativa empresarial per al desenvolupament de la responsabilitat social a Catalunya, una associació nascuda al febrer del 2015 amb la voluntat de ser l’organització empresarial de referència en RSE i que ja aglutina més de 50 empreses tant grans com petites o mitjanes. Les empreses membres han aprovat un ambiciós pla de treball per a consolidar Respon.cat com el hub de l’RSE a Catalunya.

Més informació:

Algunes dades sobre les  empreses premiades  

Programa voluntariat: HP Barcelona

o   HP anima el seu equip a fer voluntariat impulsant col·laboracions que els permeten compartir els seus coneixements i busquen la seva implicació personal.

o    HP impulsa activitats de voluntariat empresarial des de fa 20 anys.

o   Cada any HP dóna suport a 4 entitats o projectes vinculats directament amb empleats de l’empresa.

o   Durant el 2015 han participat en les seves activitats més de 800 voluntaris.

o   La Jornada Solidària 2015 va comptar amb 3.200 assistents, 230 voluntaris i es van recaptar 60.000€.

Programa empresarial ambiental: Cementiri Roques Blanques

o   El cementiri de Roques Blanques integrat en el Parc Natural de Collserola, un compromís ferm amb l’entorn

o   Àltima, primera empresa del sector funerari en dur a terme un estudi de la petjada de carboni amb abast 3

o   Mínim impacte ambiental: taüts i urnes ecològics per a la incineració, vehicles elèctrics, innovació per a enterraments ecològics

o   Inclòs a la primera Zona proposta de Especial Protecció Acústica ZEPQA

Compromesos amb la biodiversitat

o   Instal·lació de nius per a ratpenats i esquirols

o   Creació d’una bassa artificial per afavorir la cria d’amfibis

o   Plantació de 5.000 m2 de prada florida com a habitat per a papallones

o   Finançament de projectes d’estudi de l’eriçó comú

Compromesos amb el medi ambient

o   EMAS

o   ISO 14001

o   Menció especial  a la V edició internacional de Premis Corresponsables

o   Menció especial a la categoria de “ Millora del comportament ambiental EMAS Catalunya 2014

o   Candidats als Premis europeus de Medi Ambient 2013

Territori socialment responsable: comarca de de la Garrotxa

o   Des del 2000 incorporant polítiques d’RSE al territori amb la creació de la metodologia del Codi de Gestió Sostenible

o   Més de 30 empreses i entitats acreditades amb la marca Gestió Sostenible Garrotxa Líder

o   Implantació de l’RSE a més de 350 pimes catalanes amb la metodologia del Codi de Gestió Sostenible

o   Acompanyament a més de 40 empreses i entitats per a la elaboració de la memòria de sostenibilitat

o   La Fundació Garrotxa Líder ha treballat la metodologia del Codi de Gestió Sostenible que equipara els seus indicadors d’RSE amb els de l’estàndard internacional GRI per a facilitar la comparabilitat dels resultats a nivell més global.

Premi al compromís a la trajectòria en RSE a Pime: KH Lloreda

o   KH Lloreda: primera empresa a obtenir l’ecoetiqueta de la Unió Europea dins la categoria dels seus productes

o   0 litres d’aigües residuals en la cadena de producció

o   40 famílies han gaudit del servei de llar d’infants de l’empresa

o   Enclavament laboral per a persones amb discapacitat des del 2011

o   Pla estratègic fruit de de la participació de tot l’equip de 85 persones

Premi al compromís a la trajectòria en RSE a Gran empresa: GAES 

o   GAES integra la RSE a tots els àmbits de la seva activitat: amb polítiques de conciliació i ajudes als treballadors, satisfacció i accessibilitat en la relació amb els clients i una important tasca solidària i divulgativa de cara a la societat

o   Durant el 2014 GAES Solidària ha realitzat més de 1.000 audiometries a persones sense recursos i ha aportat més de 35.000€ a entitats sense ànim de lucre

o   Durant el 2015 ha col·laborat amb Ajuda en Acció i la Fundació Vicenç Ferrer

o   L’exposició divulgativa Inaudito ha tingut més 500.000 visites

About author

Le podría interesar también

Sin categorizar

VIII Fòrum Alqvimia de la Felicitat per a Empresaris i Professionals: Eros i Economia

Avui 12 de març té lloc el VIII Fòrum Alqvimia de la Felicitat per Empresaris i Professionals a Barcelona. Idili Lizcano, fundador de Alqvimia, mantindrà un diàleg amb David Escamilla

Sin categorizar

Jornada sobre “Transparència, via fonamental per al compliment a Espanya de l’Agenda 2030”

El proper 9 de desembre el Col·legi de Censors Jurats de Comptes de Catalunya i la Xarxa Espanyola del Pacte Mundial celebren la jornada sobre “Transparència, vía fonamental per al compliment

Sin categorizar

[Vídeo] Explorant converses entre Associació Alba i Ajuntament d’Agramunt per a uns Territoris Socialment Responsables

En el marc del Seminari per uns Territoris Socialment Responsables que va tenir lloc el passat 8 de juny s’han enregistrat converses entre entitats i organitzacions que mostren com es treballa en el