MútuaTerrassa celebra els 10 anys d’adhesió al Pacte Mundial de Nacions Unides

MútuaTerrassa celebra els 10 anys d’adhesió al Pacte Mundial de Nacions Unides

  • Dilluns 17 de juny MútuaTerrassa, empresa membre de Respon.cat, celebra els 10 anys d'adhesió al Pacte Mundial de les Nacions Unides.
  • L’Hospital Plató i l'Institut Guttman participaran en la jornada promoguda per l'entitat i concebuda amb la idea de compartir coneixement en matària de responsabilitat social.

MútuaTerrassa està adherida al Pacte Mundial de les Nacions Unides (Global Compact) des del passat 2009 -és una de les 4.000 entitats d’arreu del món que en formen part- i aquest mes de juny es compleixen 10 anys de l’esmentada annexió. Per commemorar aquesta efemèride, el proper 17 de juny celebrarà un acte en el marc del qual es compartiran experiències amb altres entitats sanitàries referents en termes de Responsabilitat Social Corporativa: l’Hospital Plató i l’Institut Guttmann. Totes dues estan adherides al Global Compact des del passat 2005 i en conseqüència compten -igual que MútuaTerrassa- amb una llarga trajectòria en l’àmbit de la responsabilitat social.

L’acte començarà a les 11h amb la benvinguda a càrrec de Natàlia Albà, directora de Comunicació de l’entitat. Acte seguit la periodista Laura Rosel moderarà la taula rodona “Reptes i objectius d’entitats responsables” en la qual les tres entitats exposaran les seves experiències. En aquest sentit, en el cas de l’Institut Guttmann hi intervindrà Elisabet González, responsable de Comunicació i RSC, pel que fa a l’Hospital Plató serà Joan López, coordinador de Sostenibilitat i Prevenció de Riscos Laborals (PRL) qui exposarà la seva trajectòria i en el cas de MútuaTerrassa, Francesc Puig, president del Comitè Mútua i Societat, serà l’encarregat de realitzar l’exposició. La voluntat de la taula és la de compartir visions sobre com s’ha viscut l’adhesió, les transformacions que ha implicat o com s’encara el futur del compromís social. També és previst que la taula esdevingui el marc per deixar palès el compromís intern de cada entitat perquè els seus professionals s’hi identifiquin, saber què ha aportat aquesta tasca a la societat i conèixer quin retorn n’han obtingut les entitats. Un cop finalitzada la taula, Esteve Picola, director general de MútuaTerrassa, realitzarà la cloenda de la jornada amb una reflexió al voltant del “valor compartit”.

Breu pinzellada al Pacte Mundial de les Nacions Unides

És una iniciativa de compromís ètic destinada a què les entitats de tots els països acullin, com a part integral de la seva estratègia, els 10 principis de conducta i acció en matèria de Drets Humans, Treball, Medi Ambient i Lluita contra la corrupció. MútuaTerrassa, entitat de benefici social, s’hi va adherir al 2009 per decisió de la Junta directiva i des de llavors manté amb fermesa la seva implicació. Amb l'adhesió al Global Compact, MútuaTerrassa va assumir el compromís de promoure el respecte dels deu Principis del Pacte, tant a la seva pròpia organització com a les entitats que configuren el seu marc relacional.

Font: www.mutuaterrassa.com

Le podría interesar también

Sessió sobre la Llei d’informació no financera i diversitat en el sector salut i social a l’UCH

La Unió Catalana d’Hospitals organitza una sessió informativa sobre l’aplicació de la Llei d’informació no financera i diversitat en el sector salut i social el proper 4 de novembre. La responsabilitat

[Microvídeo] Gràcies a Tarannà Viatges amb Sentit per fer possible Respon.cat

Gràcies a Tarannà Viatges amb Sentit per fer possible Respon.cat, juntament amb les altres 36 empreses membres que en formen part. Microvídeo a càrrec de Felisa Palacio, responsable de Recursos Humans

[ARTICLE] Daniel Ortiz explica el sentit de l’RSE i Respon.cat a Expansión

  Daniel Ortiz, director de Relacions Institucionals i Comunicació de l’Institut Cerdà i membre de la Junta Directiva de Respon.cat, publica un article al diari Expansión on explica el sentit