Les pimes compromeses han de transmetre als joves la passió d’emprendre des d’un model de gestió responsable, afirma Joaquim Ferrer, secretari d’Empresa i Competitivitat

Les pimes compromeses han de transmetre als joves la passió d’emprendre des d’un model de gestió responsable, afirma Joaquim Ferrer, secretari d’Empresa i Competitivitat

 • Avui s’ha celebrat l’acte de cloenda del programa RSE.Pime 2017 i llançament de la nova edició del programa.
 • Durant l’acte s’han reconegut les 19 pimes participants en l’RSE.Pime amb la publicació del recull de bones pràctiques que duen a terme en aquesta matèria.
 • Queda oberta la convocatòria de l’RSE.Pime 2018 fins al 12 de juliol. Sol·licituds d’inscripció.

Un centenar de persones han assistit a l’acte de cloenda de l’RSE.Pime 2017 a la Casa Llotja de Mar en el qual les 19 empreses participants han rebut el reconeixent per part de Respon.cat, el Consell de Cambres de Comerç i el Departament d’Empresa i Coneixement de la Generalitat de Catalunya.

Les 19 empreses participants han recollit de la mà de les autoritats la publicació de les seves bones pràctiques en RSE, que és un dels resultats del programa, juntament amb la pla d’acció que cada empresa ha realitzat amb l’acompanyament de consultors especialitzats.

De les empreses participants a l’edició 2017, vuit han estat de dimensió petita, sis mitjana, i cinc han estat microempreses. Cal destacar que quatre participants han estat fundacions i que també hi ha pres part una associació empresarial, la Federació Empresarial del Gran Penedès.

Josep Santacreu, president de Respon.cat i conseller delegat de DKV Assegurances, ha anunciat la continuïtat del programa RSE.Pime amb una nova edició per al 2018 i ha convidat les empreses a millorar la gestió responsable per construir un teixit empresarial mes sòlid. En aquest sentit, ha destacat que la responsabilitat social ha de formar part de la manera catalana de fer empresaSantacreu ha agraït la col·laboració de les cambres de comerç amb el programa i en els inicis de Respon.cat, tot personalitzant en el president Valls, del Consell de Cambres de Comerç pel compromís.

En nom del Departament d'Empresa i Coneixement de la Generalitat de Catalunya ha pres part a l'acte Joaquim Ferrer, secretari d'Empresa i Competitivitat, excusant la consellera Àngels Chacón, que finalment no hi ha pogut estar present. Ferrer ha expressat que des del Departament es vol donar cobertura a les iniciatives que mostren la importància de les pimes com a motor de país, ja que Catalunya és un país de pimes, tot mostrant la voluntat de seguit donant suport al programa RSE.Pime. En aquest sentit, ha remarcat que l'RSE no és només per a les grans empreses, com bé demostra aquest programa, i que les pimes juguen un paper fonamental en el creixement econòmic de nostre país. Finalment, Ferrer ha llançat un missatge als presents en el sentit que cal transmetre als joves la passió per emprendre i donar continuïtat al model de gestió responsable.

Els assistents a l'acte han pogut veure el vídeo reportatge de l'RSE.Pime 2017, en el qual intervenen empreses participants i es veuen imatges del desenvolupament del programa.

Prèviament, quatre de les empreses participants han tingut una conversa des de l'escenari on han explicat per què es van interessar per l'RSE.Pime i han convidat les pimes sensibles a una gestió responsable a participar-hi. També han mostrat la bona pràctica de la qual se senten més orgullosos. Laura Gracia de la Fundació Ilersis de Lleida ha explicat que treballen per reduir les desigualtats de la nostra societat; Santi Redondo de Cava Recaredo ha dit que treballen en equip pel territori i ha posat com a exemple un projecte on fan de la competències els seus aliats; Conxi Martínez de CodMar ha manifestat la voluntat que l’RSE articuli la gestió empresarial i la governança de la seva empresa; i Chus López de CreaRSA ha dit que volen sensibilitzar sobre la necessitat de treball digne. Aquestes aportacions estaven vinculades als Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) de Nacions Unides 8, de treball decent i creixement econòmic; 10, de reducció de les desigualtats; i 17, d'aliances.

L’acte també ha servit per llançar la nova edició de l’RSE.Pime, en el qual es preveu que un mínim de 15 empreses hi puguin participar.  Josep Maria Canyelles, coordinador de Respon.cat, ha presentat la nova edició de l’RSE.Pime per al 2018, anunciant que es poden presentar sol·licituds fins al 12 de juliol i que els cinc tallers del programa es portaran a terme de setembre a novembre. En la tria es prioritzaran les empreses amb una trajectòria basada en el compromís i les bones pràctiques que vulguin ordenar i sistematitzar aquest enfocament de gestió. Fins i tot microempreses poden ser acceptades.

Ha donat la benvinguda a l’acte Miquel Valls, president del Consell General de Cambres de Catalunya, que ha encoratjat les empreses a gestionar la seva responsabilitat social i ha agraït l’esforç de les pimes que aposten per una gestió basada en aquest enfocament.

Fotos acte

Empreses MICRO participants 2017:

Empreses PETITES participants 2017:

 • Gili Ferreteria Industrial: Subminitrament industrial. Plantilla de 17 persones. Abrera  (Baix Llobregat)
 • Edafo GM: Valorització residus orgànics. Plantilla de 18 persones. L’Hospitalet del Llobregat (Barcelonès)
 • Lluís Creus: Sector industrial (protecció maquinària, mèdic, enginyeria). Plantilla de 20 persones. Badalona (Barcelonès)
 • Ziggurat Language Services: Serveis formació d’idiomes. Plantilla de 22 persones. Barcelona (Barcelonès)
 • DataLong16: TIC, logística, healthcare. Plantilla de 25 persones. Vilanova i la Geltrú (Garraf)
 • Recaredo: Agroalimentari, vi i cava. Plantilla de 30 persones. Sant Sadurní d’Anoia(Alt Penedès)
 • EAP Osona Sud-Alt Congost: Salut. Plantilla de 46 persones. Centelles (Osona)
 • EAP Sarrià: Salut. Plantilla de 49 persones. Barcelona (Barcelonès)

Empreses MITJANES participants 2017:

Le podría interesar también

Resum i conclusions debat Territoris Socialment Responsables al Marketplace

Aportem el resum i conclusions del debat sobre territoris socialment responsables que Respon.cat ha organitzat com a col·laboració amb el Marketplace. Aquest debat va tenir lloc el dilluns 21 d’octubre

Curs sobre comptabilitat social a ESCI-Upf: Mesurar el valor social generat per les organitzacions

ESCI-Upf, empresa membre de Respon.cat, proposa el curs “Mesurar el valor social generat per les organitzacions”.Aquest curs pretèn incorporar variables relacionades amb l’impacte social i ambiental de les organitzacions ampliant

L’adaptació al canvi climàtic costarà fins a 440.000 milions d’aquí al 2050

El Projecte Focus de l’RSE a Catalunya va determinar com una de les matèries rellevants l’adaptació al canvi climàtic dins el Focus de compromís amb el territori. Avui precisament, el diari