Les empreses han d’abordar el repte de l’envelliment de les plantilles i de la societat

El Dr. Josep Santacreu intervenint a la jornada sobre RSE i envelliment

El Dr. Josep Santacreu intervenint a la jornada sobre RSE i envelliment

Josep Santacreu, president de Respon.cat i conseller delegat de DKV Assegurances ha participat aquest dijous a la Taula de Diàleg Edad&Vida dedicada, en aquesta ocasió, a l'RSE davant l'envelliment de les plantilles. Santacreu ha fet la primera ponència de l'acte, destacant el paper cada cop més rellevant del col·lectiu de les persones grans a la societat i a l'empresa. Durant la seva intervenció s'ha referit a les bones pràctiques que les empreses poden fer per a una millor gestió d'aquest col·lectiu, com a acció beneficiosa per a l'organització i en el marc de la seva responsabilitat social.
Santacreu ha afirmat que "les empreses han de contribuir a fomentar l'envelliment actiu dels seus treballadors i valorar el coneixement i experiència adquirits per aquests al llarg de la seva vida". De fet, DKV Assegurances disposa en l'actualitat d'un programa de mentoring en què els empleats de més edat comparteixen coneixement i competències amb nous empleats de la companyia. La seva intervenció ha estat precedida d'un aplaudiment de la sala per la concessió que el govern li va fer aquest dimarts de la Creu de Sant Jordi.
L'acte ha estat inaugurat per Eduardo R. Rovira, presidente de la Fundació Edad&Vida, Juanjo Mulero, director general Assegurances Generals i Vida de DKV Assegurances i ERGO Assegurances, Josep Ollé, director del Palau Macaya de la Fundació Bancària “la Caixa”, i Josep Vidal, director general d’Economia Social, el Tercer Sector, les Cooperatives i l’Autoempresa de la Generalitat de Catalunya.

Taula rodona sobre bones pràctiques en polítiques de gestió de l'edat en les empreses: Jorge Díez-Tici i Ferrer, director de Recursos Humans DKV, M. Luisa García, directora de Relacions Laborals del Grup Eulen, Daniel Martín, director de Recursos Humans de Laboratoris Hartmann, Belén Marrón, directora corporativa de RSC de Quirónsalud, moderat per modera:
Sr. Joaquim Borràs, vicepresident de l'Àrea de Productes i Serveis de la Fundació Edad&Vida i president executiu d'ISS Facility Services

El president de la Fundació Edat & Vida, Eduardo R. Rovira, ha afirmat que "en els propers anys serà necessari impulsar polítiques d'envelliment actiu i de gestió de l'edat, tant per part de les empreses com de les administracions públiques, de manera que s'aborden aspectes relacionats amb la salut, el desenvolupament professional, la formació contínua i la capacitat de treball dels empleats de més edat, potenciant un entorn laboral adequat que permeti aprofitar durant més temps el talent i l'experiència acumulada pels treballadors més grans" .
Posteriorment a la intervenció de Josep Santacreu, s'han presentat sengles ponències més, "La economía y las empresas necesitan a nuestros séniors" a càrrec d'Ismael Vallès, soci director de Valores&Marketing, i "Propuestas para la gestión de la edad en las empresas", a càrrec de Rafael Mayorga, coordinador de programes de Promoció de la Salut en el Treball de Mutua Navarra
Per la seva banda, la directora general del Treball Autònom, de l'Economia Social i de la Responsabilitat Social de les Empreses, Carmen Casero, ha destacat que "seria positiu distingir i reconèixer les empreses que promoguin la contractació i el manteniment dels empleats de més edat en les seves plantilles".
Aquestes jornades, organitzades amb el suport de DKV i la col·laboració de l'Obra Social 'La Caixa' i la Direcció General del Treball Autònom, de l'Economia Social i de la Responsabilitat Social de les Empreses, es van celebrar amb l'objectiu d'analitzar el fenomen l'envelliment de les plantilles i les mesures de caràcter laboral i social que s'haurien de prendre per mitigar el seu efecte.
Programa PDF

Le podría interesar también

Càpsula formativa RSE: Mostrar els resultats d’RSE i el valor creat a la societat

Respon.cat organitza un seguit de càpsules de formació de curta durada (2 h) sobre continguts molt específics de Responsabilitat Social. Aquestes càpsules, de caràcter obert, estan destinades tant a les empreses membres

Càpsula de coneixement sobre “Economia circular”

Dimarts 10 d’octubre de 14 a 16.30 h Palau Macaya (Passeig de Sant Joan, Barcelona) Cal inscripció prèvia. Es demana puntualitat         El proper 10 d’octubre tindrà

Vols saber més sobre Gestió de la Diversitat d’Origen? Dimecres pots dialogar amb bonÀrea Agrupa

Potser t’agradaria saber més sobre la Gestió de la Diversitat d’Origen en empreses? Aquest proper dimecres 18 de 15 a 17.30h a ESCI-UPF (C. Pujades 1, Bcn), tens una bona oportunitat: