La UOC elabora uns diàlegs sobre lideratge responsable amb empreses de Respon.cat

  • Us narrem l'experiència de l'enregistrament del material audiovisual sobre lideratge responsable per al Màster Universitari d'RSC de la UOC
  • Després de la firma del conveni de Respon.cat amb la Universitat Oberta de Catalunya (UOC) per a desenvolupar iniciatives d’interès mutu, ja ens hem posat a col·laborar en el Màster Universitari de Responsabilitat Social Corporativa, tant en la difusió com la implicació d'empreses catalanes per a treballar-hi els seus casos d'RSE.
  • Tal com ja vam informar, la Universitat Oberta de Catalunya ha llançat el primer màster oficial que es fa a Catalunya sobre RSC. Es farà en català i en castellà, i el fet de ser online permetrà arribar al públic català, espanyol i llatinoamericà.

Foto de la seu corporativa de la Universitat Oberta de Catalunya UOCSón les 8:30 de dissabte 20 de setembre. Dia serè i assolellat. Ens trobem a la seu de la Universitat Oberta de Catalunya (UOC) per a realitzar un enregistrament que s'allargarà tot el matí. El resultat esperat és un material audiovisual per al nou Màster Universitari d'RSC, que començarà aquest proper 15 d'octubre, en català i en castellà.

Preparació enregistrament Diàlegs UOCMolta gent: els tècnics de gravació, l'equip d'Oberta Publishing, la periodista de continguts audiovisuals, la maquilladora, l'equip del Màster de la UOC, autors de materials del Màster, el presentador-moderador i, òbviament, els líders de les empreses seleccionades com a casos d'interès.

El resultat esperat és un magnífic material audiovisual, de 50 minuts, però que els participants al Màster podran visualitzar segons menú, de manera que podran seleccionar les diferents intervencions o accedir a altres continguts. Tota una aposta de la UOC per desenvolupar tècniques avançades per als seus cursos de més interès.

La iniciativa s'emmarca en l'acord de col·laboració de la UOC i Respon.cat, la iniciativa empresarial que pretén desenvolupar la Responsabilitat Social de les Empreses a Catalunya, i que tot just començar els seus passos ja està integrada per 34 empreses, entre grans companyies i pimes.

Vam preveure la participació de quatre representants d'empreses amb un fort compromís d'RSE, alhora que vam optar per mostrar dues pimes i dues grans empreses. La indisposició a última hora del president d'una pime ha obligat a fer un canvi, i serà un expert qui ocupi una dels quatre butacons previstos en l'escenografia. La disminució de representants empresarials s'ha trobat compensada per una aportació complementària que ha pogut exposar una visió més general. I al llarg de les assignatures ja es mostraran més empreses i s'aprofundirà en molts casos.

Els protagistes del material audiovisual: Canyelles, Aira, Lavado, Mullor, Lloreda i Santacreu

Els protagonistes del material audiovisual: Canyelles, Aira, Lavado, Mullor, Lloreda i Santacreu

Han intervingut en els Diàlegs UOC, Josep Santacreu, Mercè Mullor, Josep Maria Lloreda, i Josep Maria Canyelles. El periodista Toni Aira ha fet la presentació i moderació. Posteriorment a l'enregistrament dels Diàlegs, es van fer sengles entrevistes a José Antonio Lavado i Josep Maria Canyelles, en tant que dos dels autors dels materials del Màster alhora que consultors d'aquesta primera edició. Per part de la UOC s'ha comptat amb la presència avui d'Àngels Fitó, directora d’Estudis Economia i Empresa, Eva Rimbau, professora d'Economia i Empresa, Eva González, mànager dels Estudis d'Economia i Empresa, i Lluís Garay, coordinador del Màster.

Un cop acabada la feina, després de tot un matí intens de treball, tothom coincideix a dir que ha anat sobre rodes. Ha estat una magnífica experiència per a tots els presents, les paraules han anat fluint amb gran naturalitat, sense por a les càmeres, i tots els que intervenien s'han complementat molt adequadament. Ara tots restem expectants de poder contemplar la filmació sencera i el format amb menú.

UOC Universitat Oberta de CatalunyaAquest és un primer pas de la col·laboració entre Respon.cat i la UOC, i permetrà que bones pràctiques d’empreses catalanes siguin estudiades en el Màster, alhora que es podrà desenvolupar millor el coneixement sobre l’RSE, per mitjà d'altres elements de la formació, de les pràctiques, de les recerques acadèmiques que es puguin fer en el futur i posar-lo a disposició de les empreses i els professionals.

Els protagonistes d'avui

Josep Santacreu des de darrere de les càmeres

Josep Santacreu, conseller delegat de DKV Assegurances, intervé en els Diàlegs UOC aportant la visió d'una companyia gran, que pertany a un grup multinacional. Santacreu és, a més, uns dels líders de la iniciativa Respon.cat, en tant que president del Grup de Treball d'RSE de la Cambra de Comerç de Barcelona. DKV és la filial espanyola de la companyia alemanya ERGO Insurance Group, divisió d'assegurances de Munich Re.

Mercè Mullor, des de darrere de les càmeres

Mercè Mullor, consellera delegada de Mullor SA, intervé en els Diàlegs UOC aportant la visió d'una empresa gran, intensiva en recursos humans. L'empresa fou creada al 1941 i gestionen la neteja de les instal·lacions d'empreses, institucions i professionals. La motivació, la formació i el seguiment de l'equip humà és la base del servei que presten a la seva clientela.

Josep Maria Lloreda des de darrere de les càmeres

Josep Maria Lloreda, president de KH Lloreda, intervé en els Diàlegs UOC com a model de pime amb un gran compromís d'RSE. L'equip no arriba a cent persones però han aconseguit un enorme lideratge dels seus productes, gràcies al seu estil que ha facilitat la implicació, la creativitat i el sentit de compromís. Lloreda també forma part del Grup Motor de Respon.cat i ha estat promovent la iniciativa des del Grup de Treball d'RSE de la Cambra de Barcelona.

Josep Maria Canyelles des de darrere de les càmeresJosep Maria Canyelles, coordinador de Respon.cat, intervé en els Diàlegs UOC com a expert en RSE. A més, ha estat entrevistat com a autor dels materials sobre el sentit actual de l'RSE i sobre lideratge responsable. Durant els darrers deu anys ha estat promovent l'RSE des del think tank Responsabilitat Global, treballant per tota mena d'organitzacions, privades, públiques o socials. A més, és soci fundador de Vector 5 · Excel·lència i Sostenibilitat, i col·laborador de diferents universitats entre les quals la UOC.

José Antonio Lavado des de darrere de les càmeres

José Antonio Lavado, expert en RSE i soci director i fundador de Bidea, ha estat entrevistat en tant que autor dels materials sobre gestió de l'RSE, matèria de la qual serà consultor en aquesta edició. Bidea és una consultora que des de 2003 ajuda a les empreses a competir en una economia sostenible, integrant en la seva dimensió estratègica i en les seves operacions els criteris de la sostenibilitat i la responsabilitat social.

PD: podeu accedir al recull de tuits que ha preparat l'Eva González

About author

Le podría interesar también

Sin categorizar

Presentació de l’Anuari Corresponsables 2019 a Barcelona

Corresponsables, empresa membre de Respon.cat, presenta l’Anuari 2019 el proper 7 de març a Barcelona. En el 3r aniversari dels ODS Corresponsables aprofundirà sobre la situació actual i els reptes

Sin categorizar

S’obre la convocatòria 2017 del programa RSE.Pime

L’edició 2017 del programa RSE.Pime obre la convocatòria fins al 20 de juny. L’RSE.Pime, el programa de referència en Responsabilitat Social per a les pimes catalanes, ofereix de nou l’oportunitat d’elaborar un pla d’acció d’RSE en 5

Sin categorizar

Les pimes podran fer un Pla d’acció de Responsabilitat Social en 5 sessions

Cambres, Generalitat i Respon.cat llancen un nou RSE.Pime més àgil i sostenible Les pimes s’hi poden inscriure fins a final de mes i la participació és gratuïta   Els representants