Forética presenta 50 solucions empresarials al repte del Futur del Treball

Forética presenta 50 solucions empresarials al repte del Futur del Treball

  • Respon.cat col·labora amb Forètica en la iniciativa "Entrepise 2020" amb la voluntat de sumar esforços en l'assoliment de l'Agenda 2020, en aquest cas abordant el repte del Futur del Treball.
  • 900 empreses han beneficiat 300.000 persones amb projectes orientats al foment de l'ocupació jove i la transformació tecnològica responsable.

En un acte públic celebrat avui al Ministeri de Treball, migracions i seguretat social, Forética ha presentat les iniciatives seleccionades en el marc de la campanya europea 2018-2019 d'Enterprise 2020. Futur del Treball
Més de 22.500 llocs de treball creats, més de 4 milions d'euros invertits i prop de 22 aliances publicoprivades, representen la resposta de les empreses espanyoles a la transformació tecnològica i l'ocupabilitat jove

Forética, l'associació d'empreses i organizacioneslíder en responsabilitat social empresarial (RSE), ha organitzat avui a la seu del Ministeri Treball, migracions i seguretat social l'acte de presentació de resultats de l'actual campanya Enterprise 2020 per al foment de l'ocupació i l'ocupabilitat jove i l'impuls de la transformació tecnològica des de l'òptica de la sostenibilitat i la responsabilitat social.
En el marc d'aquest projecte europeu, liderat a Espanya per Forética i que compta amb el suport d'IBM, ManpowerGroup, Reale Seguros i Vodafone i la col·laboració institucional del Ministeri de Treball i 12 Governs autonòmics, s'han recollit un total de 53 iniciatives empresarials, que donen resposta als reptes que planteja el futur del treball a través de l'aplicació de les últimes tecnologies per maximitzar l'impacte positiu en la societat i l'entorn i l'impuls de l'ocupació i l'ocupabilitat.

Les iniciatives presentades, suposen més de 22.500 llocs de treball creats, han beneficiat un total de 309.190 persones gràcies al compromís de més de 930 empreses, 21 organismes públics i 49 ONG. Entre les iniciatives recollides s'han presentat solucions en l'àmbit de l'ocupabilitat jove, l'emprenedoria, el foment d'habilitats STEAM, l'aplicació tecnològica per fer més eficient l'ús de recursos, l'ocupabilitat, la resolució de reptes a través de la intel·ligència artificial , la innovació aplicada a l'economia circular, la transformació digital orientada a la integració de col·lectius en risc d'exclusió, la realitat augmentada, la ciberseguretat o el big data aplicat a l'ús eficient de la tecnologia.
En aquest sentit, Germán Granda, director general de Forética, ha destat que "les empreses tenen l'important paper d'oferir solucions per donar resposta als reptes i oportunitats del futur del treball, apostant per un compromís amb el desenvolupament tecnològic responsable que generi un impacte positiu i es converteixi en un aliat per a la sostenibilitat, l'ocupació i l'impuls del talent. Solucions com aquestes són un exemple d'aquesta resposta empresarial i aquest compromís, per a un major i millor impacte en l'entorn ".

A més, des de Forética s'ha fet arribar a la directora general del Treball Autònom, de l'Economia Social i de la Responsabilitat Social de les Empreses les propostes per a un Pla Nacional Educació-Empresa, document elaborat per Forética al costat d'un grup multidisciplinari d'experts que recull 50 recomanacions d'orientació de polítiques públiques encaminades a millorar l'ocupabilitat i la creació d'ocupació jove a Espanya.

Els reptes i oportunitats del futur del treball

La jornada ha servit, a més, per abordar, de la mà d'experts, representants empresarials i membres de l'Administració Pública la col·laboració com a clau per fer front als desafiaments, des de l'òptica de la sostenibilitat, que planteja la transformació tecnològica i l'impuls de l'ocupabilitat i el talent jove.

S'han analitzat com les tecnologies blockchain, intel·ligència artificial o ciberseguretat estan convertint-se en eines aliades per a les empreses en la maximització de l'impacte positiu en la societat i l'entorn. Per això s'ha comptat amb la presència d'experts com Montserrat Guàrdia, directora general de Alastria, la directora de l'Agència Espanyola de Protecció de Dades, el Secretari General de l'INCIBE o empreses destacades en aquest àmbit com IBM.

Llistat d'iniciatives seleccionades en Enterprise 2020

Sobre Enterprise 2020

Enterprise 2020 és l'única iniciativa de lideratge empresarial reconeguda en l'Estratègia 2011-2014 de RSE de la Comissió Europea per la seva potencial d'impacte. Va ser llançada per la xarxa europea CSR Europe el 2010 i té com a objectiu, en línia amb l'Agenda Europea 2020, ajudar les empreses a assolir durant la propera dècada una competitivitat sostenible, fomentar una intensa col·laboració entre les empreses i els seus grups d'interès i reforçar el lideratge d'Europa en matèria d'RSE.

A més, suposa una contribució a l'ODS 8, Treball Decent i Creixement Econòmic. La campanya compta amb IBM, ManpowerGroup, Reale Seguros i Vodafone, com a partners en aquesta iniciativa, el suport institucional del Ministeri de Treball, Migracions i Seguretat Social i d'onze governs autonòmics (Aragó, Astúries, Cantàbria, Castella i Lleó, Extremadura, Galícia , Illes Balears, La Rioja, Comunitat de Madrid, Regió de Múrcia i Comunitat Valenciana) i el Cabildo de Tenerife.

A més com a col·laboradors, la iniciativa compta amb la Cambra de Cantàbria, la Confederació d'Empresaris d'Andalusia, la Confederació Empresarial de Madrid, el Club Asturià de Qualitat, Eticentre, Fòrum Lidera RSE, Responcat.

Més informació aquí.

Sobre Forética

Forética és l'associació d'empreses i professionals de la responsabilitat social empresarial / sostenibilitat líder a Espanya i Amèrica Llatina, que té com a missió fomentar la integració dels aspectes socials, ambientals i de bon govern en l'estratègia i gestió d'empreses i organitzacions. Actualment està formada per més de 200 socis.

Forética és l'únic representant a Espanya del World Business Council for Sustainable Development, i per tant Consell Empresarial Espanyol per al Desenvolupament Sostenible. A més forma part del Consell d'Administració de CSR Europe.

A Espanya, Forética forma part del Consell Estatal de RSE com a vocal expert. Així mateix, és propietària de la Norma SGE 21, primer sistema de gestió de la responsabilitat social que permet, de manera voluntària, aconseguir una certificació. En l'actualitat, més d'un centenar d'empreses i organitzacions estan certificades amb la Norma a Espanya i Llatinoamèrica.

About author

Le podría interesar también

Sin categorizar

Participa en els VIII Premis Corresponsables a Espanya i Llatinoamèrica

S’obre la convocatòria dels VIII Premis Corresponsables que amb aquesta edició consoliden el seu marcat caràcter internacional. El termini per a presentar les iniciatives responsables finalitza el 31 de maig

Sin categorizar

La quarta edició dels Premis Respon.cat, els premis de l’RSE a Catalunya, tindrà lloc a Girona

El  proper dimarts 27 de novembre a les 17.00h tindrà lloc l’Acte de lliurament de Premis Respon.cat 2018. L’associació empresarial Respon.cat escull Girona per fer el seu acte anual més

Novedades

Respon.cat a la Jornada sobre Multilateralisme amb motiu dels 60 anys de l’ANUE

Josep Maria Canyelles, coordinador de Respon,cat, ha participat a la Jornada sobre Multilateralisme amb motiu dels 60 anys de l’ANUE. També hi ha participat destacades personalitats dedicades als drets humans,