Es presenta el Tercer informe sobre el canvi climàtic a Catalunya

Captura de pantalla 2017-02-02 a les 23.37.31

  • El Tercer informe sobre canvi climàtic a Catalunya apunta un increment d'1º en els propers decennis
  • Respon.cat incorpora el canvi climàtic com un dels aspectes clau de l’agenda local de l’RSE, dins el focus Compromís amb el territori

 
Segons l'Informe, Catalunya experimentarà un augment de la temperatura de 0,8°C aquest decenni i de 1,4°C cap al 2050 (respecte a la mitjana del període 1971-2000), i una possible disminució de la precipitació. Alhora, el dia a dia podria veure's afectat amb l'agreujament dels efectes de la contaminació atmosfèrica.
Què es?
El Tercer informe sobre el canvi climàtic a Catalunya (TICCC) analitza l’estat del clima i la seva evolució recent i futura a Catalunya, tant des del punt de vista de les seves bases científiques com en relació als diversos subsistemes naturals i sectors socioeconòmics.
Es tracta d’un informe independent des del punt de vista científic, d’abast català (amb les necessàries referències a context global i europeu), i que té una voluntat de màxima cobertura temàtica i de servei als diversos actors del país.
Per què?
L’objectiu del TICCC és analitzar l’estat i l’evolució recent i futura del clima a Catalunya i mantenir el caràcter pioner amb què va néixer el 2005 pel que fa a l'intent de regionalització de les anàlisis i projeccions fetes a escala mundial i europea per institucions com l’Intergovernmental Panel on Climate Change (IPCC) de les Nacions Unides o l'Agència Europea del Medi Ambient.
Qui l’impulsa?
El TICCC està impulsat pel Consell Assessor per al Desenvolupament Sostenible (CADS), l’Oficina Catalana del Canvi Climàtic, el Servei Meteorològic de Catalunya i l’Institut d’Estudis Catalans, amb la col·laboració del Grup d’Experts en Canvi Climàtic de Catalunya (GECCC).
Qui hi ha participat?
El TICCC compta amb la participació de més de 140 autors i 40 revisors, tots ells científics i experts tècnics rellevants en la matèria procedents dels principals centres de recerca i universitats del nostre país.
Qui hi ha col·laborat?
El TICCC compta amb la col·laboració del Grup d’Experts en Canvi Climàtic de Catalunya. L’edició i la difusió del TICCC han estat possibles gràcies a la col·laboració de l’Obra Social “la Caixa”.
Com s’estructura?
El TICCC està integrat per 24 capítols, distribuïts en 4 parts, seguits d’un epíleg jurídic on s’analitza els resultats de les negociacions internacionals sobre canvi climàtic, des de Kyoto a la COP21 de París, així com el Projecte de llei de canvi climàtic que s’està tramitant al Parlament de Catalunya.
Accés al contingut de l'informe 
Podeu consultar l'informe complet a través d'aquest enllaç.
Font: Consell Assessor per al Desenvolupament Sostenible
Més informació al següent web.
 
4t Congrés d'Energia de Catalunya
Aquests i altres aspectes es debatran al 4t Congrés d'Energia de Catalunya:
El 4t Congrés d'Energia de Catalunya té per objectiu facilitar la comprensió mútua dels àmbits energia, territori, medi ambient, qualitat de vida i economia local.
Data 14.02.2017 - 15.02.2017
Tota la informació sobre el Congrés aquí.
 
Font: www.cads.gencat.cat

Le podría interesar también

Housing First, aposta de país

El dret a l’habitatge està recollit dins el Focus de l’RSE de la Responsabilitat Social: Cohesió Social Suara, empresa membre de Respon.cat, participa en el “Housing First”      

III Cicle formatiu de responsabilitat social: Els ODS i la cadena de subministrament”.

Els Objectius de Desenvolupament Sostenible han estat a l’epicentre de les quatre sessions del III Cicle formatiu de responsabilitat social previstes entre maig i novembre de 2017 El proper 16

"Els ODS s’han de treballar en clau de territori", segons la conferèrencia: Cap a una economia sostenible al CCJCC

Respon.cat ha col·laborat amb la Conferència: Cap una economia sostenible (ODS) organitzada pel Col·legi de Censors Jurats de Comptes de Catalunya. “Els ODS s’han de treballar en clau de territori”