[Entrevista] Pilar Abelló: en aquesta situació la gestió responsable i el bon govern són vitals

Recull d'entrevistes realitzades a empreses membres de Respon.cat en el el marc de col·laboració amb Corresponsables, media partner especialitzat en RSE i empresa membre de l’Associació.
Aquestes entrevistes mostren algunes bones pràctiques en matèria de Responsabilitat Social d’empreses compromeses amb la gestió responsable com a element competitiu i amb visió de futur.
Tot el material ha estat publicat en un especial de Corresponsables on es posa el focus en l’objectiu comú d’aquestes organitzacions de contribuir a fer un món millor i promoure la consciència ciutadana i organitzacional des d’un plantejament empresarial.

PILAR ABELLO FERRER, administradora d'N2a EXPRESS, SL

Com està apostant per la gestió socialment responsable la vostra organització? Ens podeu explicar breument la seva evolució fins a l’actualitat?

El nostre compromís amb l'RSE ens ve de força temps enrere, quan el producte que s'ofereix a l'empresa és sostenible, integrar l'RSE a l'organització, és molt més fàcil, ve pràcticament de la mà.

Podeu especificar algunes bones pràctiques o iniciatives concretes que estigueu desenvolupant i quins són els seus objectius?

Són moments econòmicament complicats. Oferim a empreses i autònoms que puguin vendre els nostres productes amb el seu marge de distribuïdor, ajudant en tot el procés i donant el suport necessari.

Creem nous canals de distribució buscant productes reutilitzables, de lloguer, més econòmics i que donin el servei amb les normatives que es plantegen davant la nova situació. Busquem manera de crear llocs de treball per als més desfavorits.

Quina és la situació actual de la gestió responsable i el govern corporatiu i les seves principals barreres i obstacles?

És una situació on la gestió responsable i el govern corporatiu és vital. Per sortir o intentar pal·liar una mica els efectes de la crisi, la corporació en economies socials és l'única solució. Necessitem crear empreses i activitats amb gran valor ètic, pensant en els més desafortunats. Hi ha molt valor desaprofitat que cal incorporar al mercat laboral. És el moment de crear mà d'obra, i repartir oportunitats.

Les barreres i obstacles son que ha de sortir de el sector privat, no hi ha consciència d'aquesta necessitat en àmbit polítics.

Quins són els altres reptes i desafiaments de la vostra organització en matèria d’RSE, sostenibilitat i ODS?

Apliquem els ODS al màxim en la nostra vida quotidiana aportant el nostre granet de sorra. A nivell empresarial, el que més posem en pràctica és el 17, el de les aliances. És moment de sumar esforços, no hi ha competència en el mercat, hi ha suma de coneixement, suma d'esforços, i suma de sinergies.

Quina importància té per a vosaltres formar part de Respon.cat?

És de màxima importància envoltar-te de gent que busca els teus mateixos objectius per ajudar-nos mútuament. La unió fa la força, cada un, en funció de la seva mida, coneixement i activitat, suma en els objectius marcats. A través de Respon.cat és més fàcil fer el camí, i arribar molt més lluny. És una suma potencial de coneixement, energia.

About author

Le podría interesar también

Últimas noticias

Feliç i reponsable Diada de Sant Jordi

La Diada de Sant Jordi ha estat declarada Festa Nacional de Catalunya per la Generalitat. Aquesta Diada se celebra el 23 d’abril amb el Dia del Llibre i la Fira de

Últimas noticias

Representants d’empreses i organitzacions comparteixen reptes per avançar cap a l’empresa saludable

Aquest matí ha tingut lloc a ESCI-UPF la jornada “Empresa saludable, empresa responsable” amb la participació d’unes 50 persones representants d’empreses i organitzacions. La jornada és una iniciativa del grup

Sin categorizar

Característiques del Programa RSE.Pime

Si sou una pime interessada en la Responsabilitat Social, ara teniu l’oportunitat de prendre part en el programa RSE.Pime. Aquí podeu veure les característiques del programa: Objectiu: Es pretén que