Respon.cat Iniciativa empresarial per al desenvolupament de la responsabilitat social a Catalunya
8 de juliol: Marketplace virtual de Respon.cat
  Fem cadenes de col·laboracions i aliances per activar les relacions comercials entre empreses compromeses amb la sostenibilitat.
Després de celebrar amb gran èxit la primera sessió del Marketplace virtual, es convida les empreses membres i aquelles que han participat en alguna edició de l'RSE.Pime o bé han estat reconegudes en els Premis Respon.cat a participar en la segona sessió.

Per aprofitar al màxim la vostra participació en aquesta sessió, us suggerim d'aportar la informació de resum de la proposta comercial o d’aliança per afavorir que les responsables de les empreses compradores o interessades puguin tenir un coneixement previ i assegurar que les persones assistents no siguin solament les directores d’RSE sinó les que puguin requerir altres serveis.

Es recomana aportar una o dues propostes de serveis, que puguin ser d’interès per a les empreses membres, amb la descripció d’aquests i un vídeo de màxim 1 minut per a cadascuna de les dues propostes.

Per cada proposta:

•  Text explicatiu de 500 caràcters
•  Un microvídeo de màxim 1 minut

NOTA IMPORTANT
 1. Com procedir:
  1. Els vídeos s'han d'enregistrar en HORITZONAL
  2. Tant els vídeos com els materials escrits es poden enviar a projectes@respon.cat o bé pujar-los al següent enllaç de drive.
 2. Terminis d'enviament:
  1.  La data límit per enviar els vídeos és el 4 de juliol.
PROGRAMA Dimarts 8 de juliol 

• 9.00 Presentació.
• 9.10 Empreses que poden ajudar altres empreses.
• 9.35 Dinàmica participativa.
• 9.45 Taules de contacte i speakcorners. Empreses que poden ajudar altres empreses.
• 10.20 Dinàmica de networking (el rusc).
• 10.55 Quedem a la sortida?
• 11.00 Final.
Inscripció al Marketplace virtual | 8 juliol
El marketplace virtual s'ha organitzat en el marc del Grup de treball de marketplace de Respon.cat que ha dissenyat l’acte, i que alhora es farà càrrec del repte d’assolir un major increment en les interrelacions per mitjà de diferents iniciatives.

Les empreses que inicialment integren el grup de treball són: CreaRSA, 1000 friends, Vector5, Corresponsables, TSR Territori Socialment Responsable, Obra Social Sant Joan de Déu, N2N I Creixem. El grup liderarà el repte de generar més interrelacions entre membres.
Tota la informació sobre el Marketplace virtual aquí
Col·laborar en lloc de competir per construir un futur sostenible per a les organitzacions
 • En la primera sessió del Marketplace virtual de Respon.cat Xavier López ens parla d'aliances i col·laboracions "confiança, transparència i voluntat de les parts, tres elements clau per col·laborar en lloc de competir"
 • Fem cadenes de col·laboracions i aliances per activar les relacions comercials entre empreses compromeses amb la sostenibilitat.

 • El passat 26 de juny va tenir lloc la primera de les dues sessions que conformen el Marketplace virtual de Respon.cat. En aquesta primera sessió vam comptar amb la intervenció de Xavier López, expert en aliances i col·laboracions, que va aportar idees interessants del com, el perquè i el per a què de les aliances entre organitzacions.

  López va assegurar que un element fonamental per generar sinergies és la voluntat de totes les parts "si no hi ha feeling no hi aliança, malgrat que aquesta pugui tenir tot el sentit".  Aquetsa voluntat ha d'anar acompanyada d'un plantejament estratègic, de la definició dels objectius i de la capacitat de gestionar-ho, ja que la cooperació és una eina al servei d'una causa.

  Xavier López ha citat el reputat economista especialista en economia social, Antonio Cancelo, que afirmava que "les aliances atorguen a les organitzacions la força de l'elefant  i l'agilitat de la llebre", l'aliança permet fortalesa i alhora flexibilitat, però no es pot oblidar que per a construir aliances sòlides és imprescindible la cessió de sobirania, que és el que determinarà la solidesa de l'aliança.

  Vegeu vídeo
  Vegeu vídeo

  Fem cadenes de col·laboracions i complicitats

  Durant la sessió hem pogut veure una mostra dels productes i serveis de les empreses integrants del grup de treball en el que ha estat un tastet de la dinàmica pròpia de marketplace que tindrà lloc el proper 8 de juliol.

  En aquesta primera sessió també s'han mostrat exemples de cadenes de col·laboracions i complicitats i ha volgut ser un espai de debat i reflexió previ a la sessió principal de marketplace prevista pel proper 8 de juliol per reactivar les col·laboracions, aliances i les relacions comercials entre empreses compromeses amb la sostenibilitat.

  Vegeu vídeo
  Reserva d'agenda properes activitats Respon.cat

  ▶ 15 Juliol | 13.00-16.30h: *Dinar primers executius/ves. empreses membres Respon.cat, amb Josep Ametller. AJORNAT: A L'espera de fixar nova data.
  ▶ 29 setembre | 13.00-16.30h: *Dinar primers executius/ves empreses membres Respon.cat, amb Therese Jamaa.
  *Per evitar de fer trobades multitudinàries, enguany es faran dos dinars de primers executius, trieu la data que més us convingui.

  Facebook Twitter LinkedIn Youtube
  Donar de baixa la inscripció
   Política de privacitat    |     Nota legal
     |    Vegeu-lo al navegador