Sant Joan de Déu i l’obrador de galetes El Rosal uneixen forces per generar impacte social amb les neules optimistes

  • Fundació Obra Sant Joan de Déu i Grup Alba, dues organitzacions membres de Respon.cat, s’alien per generar més impacte en la millora del benestar de persones que viuen en situació de fragilitat i estan en risc d’exclusió social.
  • L’Obra Social de Sant Joan de Déu consolida les neules SJD com a producte solidari per Nadal amb una previsió de 22.000 unitats a vendre.
  • Aquesta aliança és un exemple de bones pràctiques en cobranding on dues entitats d’iniciativa social sumen esforços i expertesa per generar molt més impacte.
  • Aquest any innoven amb un nou disseny de packaging que visibilitza encara més aquesta aliança i que amaga, a dins de cada neula, històries sorprenents escrites per persones dels centres de Sant Joan de Déu.

L’Obra Social de Sant Joan de Déu impulsa, per tercer any consecutiu, la iniciativa de les neules solidàries SJD per Nadal elaborades per l’obrador de galetes El Rosal. Aquest projecte d’economia social de l’Associació Alba dona ocupació a persones amb discapacitat i risc d’exclusió.

Com a novetat, aquest any estrenen un nou disseny de packaging en català i en castellà, que pretén transmetre més humanitat i que visibilitza aquesta aliança entre les dues entitats d’iniciativa social. Un valor afegit que esperen que la ciutadania i les empreses tinguin en compte quan preparin els seus lots de Nadal. Es tracta d’un producte de qualitat que genera un doble impacte social en els col·lectius amb els que treballen.

Igualment, aquesta iniciativa ajuda a les empreses a complir amb la seva responsabilitat social corporativa i l’assoliment dels Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS). A més, és una proposta innovadora i única que pot contribuir a fidelitzar els treballadors.

Les capses contenen 11 neules amb diferents missatges dins de cada una on s’hi amaga una petita història o vivència escrita per persones vinculades a Sant Joan de Déu. Històries divertides, tendres o emocionants que conviden a ser llegides i compartides en família o amistats durant les festes de Nadal.

Neules amb doble impacte social

Els beneficis obtinguts amb la venda de les neules optimistes donaran suport a programes que milloren la vida de les persones ateses als centres de Sant Joan de Déu. I, per altra banda, permeten generar llocs de treball per a persones amb discapacitat o risc d’exclusió a l’obrador de galetes El Rosal.

Aquest doble impacte és difícil de trobar en iniciatives de cobranding i suposa una via interessant a explorar per a moltes empreses. Crear aliances i projectes conjunts amb entitats d’economia social, o sense afany de lucre, pot aportar molts avantatges a tots nivells: tan econòmic, de reputació de marca o de fidelització i pertinença.

Aquest any hi ha previst elaborar unes 22.000 caixes de neules optimistes que es vendran a empreses que fan lots de Nadal però que també es podran trobar a diferents establiments i cadenes d’alimentació com Bon Preu Esclat, Casa Ametller, Supercor i El Corte Inglés, i Valvi Supermercats. Els professionals de Sant Joan de Déu i els clients habituals poden fer les seves comandes a les respectives botigues online de SJD (botigasolidariaSJD.org) i El Rosal (www.botiga.aalba.cat)

Sobre l’Obra Social de Sant Joan de Déu

A l’Obra Social de Sant Joan de Déu apostem per la millora social posant la solidaritat en el centre de la vida. Cuidem les persones que més ho necessiten a través de projectes que els ajuden a créixer. Des de els nostres centres sanitaris i sociosanitaris cuidem de totes les persones que viuen situacions de fragilitat: persones en situació de sensellar o dependència, amb trastorn mental, discapacitat intel·lectual, gent gran, infants i joves. A més, també apostem per la recerca biomèdica i la cooperació internacional.

A més, el nostre compromís és sensibilitzar la societat sobre realitats sovint poc visibles i donar suport a les diferents situacions de vulnerabilitat que viuen les persones que atenem.(www.solidaritatSJD.org)

Sobre l’obrador de galetes El Rosal

L’obrador de galetes “El Rosal” forma part del Centre Especial de Treball de l’Associació Alba, una entitat d’iniciativa social té com a missió oferir suports i acompanyament a les persones amb discapacitat i risc d’exclusió. El Rosal és un espai de treball inclusiu on elaborem galetes una a una amb ingredients de qualitat i proximitat. La diversitat ens enriqueix i ens dona una capacitat d’innovació original i diferent. (www.aalba.cat)

El Rosal va elaborar l’any 2021 18.000kg de galetes i va vendre més de 300.000 caixes, un 38% més de les vendes respecte l’any anterior. Actualment hi treballen una desena de persones i en campanya arriben a 26 persones.

Us podria interessar també

El CADS i l’Idescat presenten una seixantena d’indicadors per mesurar l’assoliment dels Objectius de Desenvolupament Sostenible

Aquest divendres ha fet cinc anys que l’Assemblea General de les Nacions Unides va aprovar l’Agenda 2030 dels Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS). Respon.cat ha participat en la presentació d’un

Saps què és un Territori Socialment Responsable?

El proper 2 de març tindrà lloc la Jornada de Transferència de bones pràctiques d’RSE amb empreses de referència que incorporen la Responsabilitat Social en la gestió estratègica. Les persones assistents podran participar

Taller sobre bones pràctiques en RSE per a pimes

Milagros Paseta, responsable de Sostenibilitat de Mercabarna, empresa pime premiada per la seva trajectòria en RSE, ha presentat el model de gestió de responsabilitat social que despleguen de manera transversal