Es regularan les Empreses Socials a Catalunya

Portada del document “Social Enterprises and the social economy going forward – A call for action from the commission Expert Group on Social Entrepreneurship (GECES)”

Portada del document “Social Enterprises and the social economy going forward – A call for action from the commission Expert Group on Social Entrepreneurship (GECES)”

El Departament de Treball, Afers socials i Famílies, a través de la Direcció General d’Economia Social, del Tercer Sector, les Cooperatives i l’Autoempresa, està preparant un Decret regulador de les Empreses Socials a Catalunya. L'objectiu principal d'aquesta norma és el de fixar els requisits que s’han de complir perquè una organització pugui ser considerada empresa social, cosa que li permetrà poder optar a contractes públics a Catalunya. Per fer això, el Decret crearà un segell que acreditarà que l'empresa compleix aquests requisits per ser empresa social i regularà el procediment per obtenir el mencionat segell.

Fins al 3 de maig de 2017, es fa una consulta pública prèvia a la tramitació del Projecte de decret per mitjà de la qual qualsevol ciutadà pot expressar l'opinió sobre el text enviant les aportacions a l'adreça electrònica sgestc.tsf@gencat.cat.

La iniciativa pretén definir jurídicament el concepte d’Empresa Social com a instrument per tal de promoure aquest tipus d’empresa en l’economia catalana com a element que aprofundeix en la qualitat del treball, disminueix les desigualtats i genera ocupació de qualitat. També ha de facilitar els espais de col·laboració público-privada entre les empreses de l’economia social i l’administració pública, ja sigui en contractes o altres tipus de relacions, en concordança amb altres iniciatives legislatives endegades a Catalunya.

La necessitat i oportunitat ve determinada pel fet que la Llei espanyola d'Economia Social (Llei 5/2011, de 29 de juliol) no esmenta ni desenvolupa el concepte d'empresa social. Per contra, la Unió Europea, a través de l'estratègia 2020, potencia activament les empreses socials per tal de crear una societat més inclusiva, i proposa una definició general dels criteris que han de complir les empreses socials. En el document “Social Enterprises and the social economy going forward – A call for action from the commission Expert Group on Social Entrepreneurship (GECES)” de l’octubre del 2016 (resum en castellà), es recomana explícitament, que per tal de crear i desenvolupar un ecosistema on les empreses socials puguin créixer, cal crear un marc legal per les empreses socials.

 

 

Us podria interessar també

CECOT i Respon.cat col·laboraran per fomentar la gestió responsable de les organitzacions i la valoració socialal

El passat 15 de setembre, la presidenta de Respon.cat, Mercè Mullor, i el president de la patronal CECOT, Antoni Abad, van formalitzar la col·laboració que ja existia de feia anys

Aquest estiu fem-la grossa…l’RSE! #RSE_Estiu

Aquest estiu un Bona Pràctica d’RSE al dia: us proposem un estiu repassant les Bones Pràctiques que hem recopilat durant les cinc edicions del Premis de l’RSE de Catalunya. En

Nacions Unides destaca el treball de la Fundació MicroFinanzas per integrar els Objectius de Desenvolupament Sostenible

La Fundació MicroFinanzas BBVA és una entitat creada pel Grup BBVA, empresa membre de Respon.cat Respon.cat dóna suport als 17 Objectius de Desenvolupament Sostenible aprovats per Nacions Unides per al període 2015-2030