Participació en la Global Pound Conference 2017 a Barcelona

Global_Pound_Conference_Respon.cat_RSE

  • És important que les empreses enfocades a la Responsabilitat Social aportin el seu criteri sobre com millorar la resolució de conflictes, ja siguin litigis, arbitratges, conciliació o mediació.
  • Us demanem que respongueu aquest qüestionari per la millora del sistema de resolució de conflictes, que permetrà elaborar un atles de la resolució de conflictes a nivell mundial
  • Us proposem la participació a la Global Pound Conference 2017 Barcelona, el 21 d'abril, solament per a empreses que hagin emplenat el qüestionari

[esdeveniment] L’acte a Barcelona està inicialment programat per al 21 d’abril de 2017 a Barcelona. Aquest acte serà una jornada de tot un matí que acollirà els principals agents i usuaris dels sistemes de resolució de conflictes del nostre sistema, tant els ordinaris, com els alternatius, a més de la participació institucional i governamental corresponent.
[qüestionari] Per a facilitar el funcionament de la dinàmica, es demana emplenar aquest qüestionari per la millora del sistema de resolució de conflictes, que permetrà elaborar un atles de la resolució de conflictes a nivell mundial. Solament podran participar a la jornada les empreses que hagin lliurat el qüestionari abans del 22 de febrer.
[objectiu] L'objectiu de la Global Pound Conference (GPC) és tractar sobre què s’hauria de fer per millorar l'accés i la qualitat de la justícia a tot el món en els conflictes civils i comercials. Aquest enfocament implica comptar amb els actors i protagonistes en la prevenció i resolució de conflictes. La Global Pound Conference pretén aglutinar les diferents realitats a nivell mundial en aquest àmbit i fer-ho a través d’esdeveniments locals que permetin una presa en contacte directa amb tots els participants. Amb tots els esdeveniments que es faran arreu del món (més de 36 esdeveniments en 26 països participants) es vol recollir una imatge del nivell d’evolució i situació a dia d’avui, el que en podríem anomenar “un atles de la resolució de conflictes a nivell mundial”. Aquest coneixement ha de servir per fer processos de millora en el sistema de resolució de conflictes i, alhora, facilitar l’orientació dels operadors professionals en aquest àmbit.
[preguntes] La GPC  no persegueix un anàlisi teòric, sinó real, per aquest motiu, es plantegen 4 preguntes fonamentals que incideixen directament en el que estem fent i el que es podria millorar:

  1. Accés a la Justícia i als sistemes de resolució de controvèrsies. Què volen, necessiten i esperen les parts en conflicte?
  2. Com afronta el mercat actualment el que les parts volen, necessiten i esperen?
  3. Com pot millorar-se el sistema de resolució de conflictes? (Obstacles i reptes a superar)
  4. Promoure un millor accés a la Justícia. Quines possibles accions han de considerar-se i qui les ha de tenir en compte?

[organitzadors] El Comitè Organitzador està format per: GEMME Espanya, ICAB, Col·legi d’Auditors i Censors Jurats de Comptes, Col·legi de Notaris de Catalunya, Cambra de Comerç de Barcelona, Centre de Mediació de Dret Privat de Catalunya, ACDMA, Universitat de Barcelona, JAMS, Cuatrecasas.
[necessitat] La iniciativa apareix davant la manca de dades fiables i comparatives per tal de poder analitzar i treballar per orientar millor el desenvolupament dels sistemes de resolució de conflictes orientats als usuaris (en aquest cas les empreses).
[pre-programa] En aquest ordre de coses, a part d’una ponència inicial, s’organitzaran 4 Taules d’experts. Cada Taula es centrarà en una pregunta preestablerta i farà una valoració del resultat obtingut per tots els participants en els treballs previs. Posteriorment, a totes les intervencions de cada Taula es procedirà a una votació per part de tots els assistents dels resultats presentats.
[antecedents] La Global Pound Conference té els seus antecedents a l’agost de 1906 en la 29a Trobada anual de l’Associació Americana d’Advocats de St. Paul, Minnesota, i el qui fóra Degà de la Facultat de Dret de les Universitats de Nebraska i de Harvard, Roscoe Pound, que va oferir una conferencia amb títol “Les causes de la insatisfacció popular amb l’Administració de Justícia”. El seu missatge era que el sistema legal dels Estats Units necessitava una reforma integral. Va ser a partir d’allà que es va iniciar un extens debat i reflexió que al cap dels anys es va consolidar amb el naixement de la Global Pound Conference l’any 1976.

Font: www.globalpoundconference.org

Us podria interessar també

Es presenta avui la 10a edició de l’Anuari Corresponsables a Barcelona

El president de Respon.cat intervé en la inauguració de l’esdeveniment Diferents empreses sòcies de Respon.cat faran les seves aportacions: Agbar, GasNatural, BBVA i DKV El CaixaForum de Barcelona acollirà aquest

Més de 80 persones representants d’empreses, institucions i organitzacions socials comparteixen els reptes per avançar cap a la revolució ètica en els negocis

  Aquest matí ha tingut lloc la jornada “Ètica a tres bandes” organitzada per beethik en col∙laboració amb la Fundació Factor Humà, l’Associació DIRSE, Respon.cat i Cumplen i amb el

[Article #TSR] La Responsabilitat Social Territorial al Penedès

  Gemma Sivill Directora de la Fundació Pro-Penedès       La Responsabilitat Social Territorial al Penedès La comarca de l’Alt Penedès, per mitjà de la Fundació Pro Penedès, porta