Respon.cat Iniciativa empresarial per al desenvolupament de la responsabilitat social a Catalunya
Els nous models de lideratge dediquen un 80% del temps a la gestió de persones, afirma Sandra Masoliver a la trobada de líders empresarials de Respon.cat

▶ Una quarantena de 1s directius i directives de Respon.cat debaten sobre nous models de lideratge al dinar col·loqui que l’associació celebra cada any.

▶ Masoliver, empresària i presidenta del Fòrum Carlemany, ha alertat que calen nous models de lideratge en una ponència inspiradora.

Jornada Salut i RSC
El dinar col·loqui ha aplegat directius i directives d’empreses membres de Respon.cat que han compartit un espai de debat sobre nous models de lideratge amb la presidenta del Forum Carlemany i CEO del GrupMasoliver, Sandra Masoliver Oliva.
 

Davant d’un auditori amb representants de quaranta empreses membres, tan grans com pimes, Masoliver ha compartit reflexions sobre els nous models de lideratge i cap on mira el món empresarial del futur. L’empresària garrotxina ha declarat convençuda que “les empreses que no tinguin propòsit no tindran futur” ja que tant la clientela com el talent ho reclamen cada cop més.

Ha afegit que “som a l’era de l’aprenentatge i la capacitat d’innovar ens permetrà adaptar-nos als nous reptes que haurem d’afrontar”, especialment en un context en què totes les principals forces disruptives tenen a veure amb la tecnologia, com la IA i l’automatització.

El rol dels lideratges està canviant, ja no es porta el lideratge de donar ordres. Les persones líders hauran de ser properes, tenir capacitat d’adaptació als canvis i capacitat de gestionar les emocions, un dels grans reptes dels nous lideratges.

Llegir-ne més
JORNADA COL·LOQUI: sector salut i RSC
El sector salut és punter en el desplegament de l’RSC amb creació de valor compartit

El sector salut aprofundeix en la gestió de la responsabilitat social, incorporant reptes socials, economia circular, organització saludable o sentit de propòsit vers el valor compartit.

▶ La Jornada sobre RSC i salut, organitzada per Respon.cat i l’ESCI-UPF, ha mostrat casos excel·lents, que situen Catalunya al capdavant del desplegament de la gestió socialment responsable.

Ha tingut lloc aquest dimecres 17 de maig la Jornada Col·loqui “Com les organitzacions de referència en el món de la salut gestionen l’RSC”, organitzada per Respon.cat i l’ESCI-UPF, amb la col·laboració de la Unió Catalana d’Hospitals. 

Josep Maria Canyelles i Pastó, coordinador de Respon.cat i Xavier Carbonell Duran, director de la Càtedra Mango de l’ESCI-UPF, han conduït la sessió aportant idees interessant des de la lògica de l'ètica a les organitzacions i la gestió de l'RSC. Maria Emília Gil, directora tècnica a la Fundació La Unió, ha obert el col·loqui abordant el repte del propòsit de les organitzacions des del sector salut.

La taula rodona estava composada per dos hospitals i una fundació. La Fundació Sanitària de Mollet ha estat representada per Sara Pons, Oriol Bota i Arqué, director de l’Obra Social Sant Joan de Déu i Anna Jover Moreno, cap d’Àrea de Responsabilitat Social Corporativa de l’Hospital Clínic, que han exposat els seus models i han mostrat els reptes i tendències en aquest sector en matèria de responsabilitat social.

Llegir-ne més
PROPERS ACTES

El proper 31 de maig a les 18:00 tindrà lloc la la jornada col·loqui "Polítiques i reptes en matèria de responsabilitat social al tercer sector, organitzada per ESCI-UPF, Respon.cat i Càritas Diocesana de Barcelona.

Càritas Diocesana de Barcelona presentarà la seva primera memòria de sostenibilitat corresponent a l'exercici 2022 i l'informe FOESSA.

________________________________________________________

PROGRAMA

Presentació i moderació

  • Xavier Carbonell Duran, coordinador acadèmic i Director de la Càtedra mango d'RSC a ESCI-UPF.

Presentació de la primera memòria de sostenibilitat de Caritas i informe de FOESSA

Taula rodona "Polítiques i reptes en responsabilitat social en l'àmbit del Tercer Sector"

  • Ferran Casamitjana Domènech, cap del Departament de Compliment Normatiu, Convenis i Contractes de Càritas Diocesana de Barcelona i coordinador d'àmbits a Càritas Catalunya.
  • Albert Alberich Llaveria, director de Moda Re-
  • Josep Maria Canyelles i Pastó, coordinador de Respon.cat.
Inscripcions

▶ El proper 20 de juny celebrem l’acte de cloenda de RSE.Pime 2022-23 i llançament de la nova edició al Palau Robert de Barcelona.

En aquest acte es farà un reconeixement a les pimes participants i una crida per a la nova edició de l’RSE.Pime, una nova oportunitat per a les pimes catalanes per fer un salt en la gestió de la seva Responsabilitat Social.

Durant l’acte, escoltarem la ponència inspiradora de Cristian Rovira, llicenciat en ADE per la UIC i Programa Desenvolupament Directiu (PDD) a IESE. Vicepresident del Grupo SIFU

Inscripcions
Facebook Twitter LinkedIn Youtube
Donar de baixa la inscripció
 Política de privacitat    |     Nota legal
   |    Vegeu-lo al navegador